ABD’nin Connecticut eyaletinde yaşayan bir kişinin koronavirüs testi 471 gün boyunca pozitif çıktı. Yale Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, dünyanın en uzun süre koronavirüs olan kişisinin 60'lı yaşlarında lenfoma hastası olduğunu ve virüsün vücudunda birçok kez mutasyona uğradığını belirtti.
NTV'nin haberine göre, Yale Üniversitesi tarafından açıklanan durum ile ilgili konuşan bilim insanları, koronavirüsün kişinin içerisinde birçok kez mutasyona uğradığını söyledi. Yapılan incelemelerin ardından kişinin kanında virüsün üç farklı alt mutasyonu tespit edildi.
"Kronik Covid kişinin vücudunda iki kat daha hızlı mutasyona uğruyor"
Söz konusu vakanın bilim insanları tarafından keşfedilen en uzun koronavirüs vakası olduğu belirtilirken, ‘kronik Covid’ kişinin vücudunda virüsün iki kat daha hızlı mutasyona uğradığı vurgulandı.
Araştırmacılar vaka ile ilgili, "Bu kronik enfeksiyon, Omicron, Delta ve Alfa dahil olmak üzere genetik olarak çeşitli Covid-19 varyantlarının ortaya çıkmasına potansiyel olarak katkıda bulunan bir mekanizma olan, hızlandırılmış koronavirüs evrimi ve ayrışmasıyla sonuçlandı " diye konuştu.
Geçtiğimiz yıl, Birleşik Krallık'ta yapılan başka bir araştırmada, lenfoma hastası olan bir kişinin vücudunda virüsün daha hızlı mutasyona uğradığı tespit edilmiş, kişi daha sonra hayatını kaybetmişti.