Koronavirüs

Koronavirüs nedeniyle yabancıların köye girişini yasakladılar

18 Nisan 2021 17:21

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Gümüşler köyü girişine, muhtarlığın aldığı kararla, ‘Koronadan dolayı yabancıların köyümüze girişi yasaktır!’ yazılı afiş asıldı. Muhtar Şerafettin Erdoğan, yabancıların köye girişini önleyerek, hastalığın sıfıra inmesini sağladıklarını söyledi.

Yenice ilçesinin hayvancılık ve çiftçilik ile geçinen 140 hane ve 500 nüfuslu Gümüşler köyünde, Türkiye’de alınan Koronavirüs tedbirlerine örnek olacak bir karar alındı. Köy İhtiyar Heyeti, büyük bir köy olmaları ve yabancı giriş çıkışının fazla olması nedeniyle Koronavirüs'ten korunmak için bu kararı aldıklarını belirtti. Muhtarlığın aldığı kararın ardından, ‘Koronadan dolayı yabancıların köyümüze girişi yasaktır!’ yazılı afişi köyün girişine asıldı. Köy girişindeki afişin fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. Gümüşler köyü muhtarlığının aldığı karar, birçok kişi tarafından olumlu karşılandı.    


"Halkın sağlığı için böyle bir karar aldık"

Gümüşler köyü Muhtarı Şerafettin Erdoğan, Korona'dan dolayı halkın sağlığı için böyle bir karar  aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 20 gün önce köy ihtiyar heyeti olarak karar aldık, faydasını da gördük. Almış olduğumuz karardan memnunuz. Şu anda hastalık sıfır. İki kişide belirdi, yabancıların girişini yasaklayınca olay bitti. Köye gelip, bu pankartı görünce geri dönenler oldu. Bana telefon açıp, bu karara saygı duyduklarını söyleyenler oldu. Köy halkı da memnun karardan. İnsanların sağlığı için aldık bu kararı biz. İnsanların bu tedbirlere uyması gerekiyor" dedi. (DHA)