Gündem

Konya'da yağıştan korunmak için girdikleri ahır yıkıldı, 1 kişi hayatını kaybetti

26 Kasım 2023 18:25

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir bağdaki barakanın yıkılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Sinop’taki fırtınada da üzerine tahıl ambarı devrilen 77 yaşındaki kadın, hayatını kaybetmişti.

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Çakıllar Mahallesi Kirazlibunar mevkisindeki bir bağda bulunan baraka yıkıldı. , Konya'da aşırı yağıştan korunmak için bir ahıra giren 5 vatandaşın olduğu sırada göçük meydana geldi.

İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, barakadaki Selahattin T'nin hayatını kaybettiğini belirledi.

Yaralanan Emirhan Ç, Seyit D. ve Serkan D. ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"47 ilimizde turuncu, 29 ilimizde sarı uyarı verildi. Yapılan çalışmalar sonucunda 16 ilde 198 vatandaşımız kurtarıldı. Yağış uyarısı yapılan illerimizden şimdiye kadar 1492 ihbar alınmış olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Konya'da aşırı yağıştan korunmak için bir ahıra giren 5 vatandaşımızın olduğu sırada göçük meydana geldi, 1 kişi hayatını kaybetti.Konya'nın Akşehir ilçesinde bir bağdaki barakanın yıkılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı."

TIKLAYIN - Sinop’taki fırtınada üzerine tahıl ambarı devrilen 77 yaşındaki kadın, hayatını kaybetti

TIKLAYIN - Sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi: Deniz taştı, çatılar uçtu, sirenler çaldı!