Gündem

Koç Üniversitesi öğrencileri: Üniversite yönetimi, ırkçılık ve taciz kanallarını engellemiyor; nefret ve cinsel şiddet suçu faillerine nasıl yaptırım uygulanmaz, bu kişiler nasıl hâlâ kampüsümüzde var olabiliyor!

06 Ocak 2024 21:12

TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi Koç Üniversitesi öğrencisi F. B.'nin Koç Üniversitesi'nin yurt odasında saldırıya uğramasının ardından Koç Üniversitesi bağımsız öğrenci hareketi, Odeon Hareketi, üniversite yönetimini eleştirdi. Sürecin şeffaflıkla yürütülmediğini söyleyen öğrenciler, yaptıkları açıklamada üniversite yönetiminin ırkçılık ve taciz kanallarını engellemediğini söyledi, faillere yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Koç Üniversitesi bağımsız öğrenci hareketi Odeon'dan üniversite yurdunda ırkçılık ve mezhep temelli şiddete uğrayan F.B.'nin yaşadıklarının kamuoyuna yansımasının ardından açıklama geldi. 

Bağımsız öğrenci topluluğu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, üniversite yönetimini yaşanan olaya açıklık getirmeye davet etti, üniversite kampüsünde kendini güvenmeye öğrencilere dayanışma mesajı verildi.

Odeon Hareketi, olayın ardından yayınladığı açıklamada şunları söyledi:

Ne olmuştu?

F. B., Koç Üniversitesi'nin yurt odasında saldırıya uğramış, kendileri ile kaldığı odadan ayrılmasını isteyen Hasan Ege Karanfil ve Arda D., F.B kemerle dövülmüş ve yüzüne, karnına kesici aletle saldırılmıştı.

F. B., Koç Üniversitesi'nin yurt odasında saldırıya uğramasının ardından üniversite, öğrencinin okula girişini 1 ay yasaklamış, savcılığa adli kontrol kararı verdirmişti. 

TIKLAYIN - TÜBİTAK birincisi öğrenciye Koç Üniversitesi yurdunda işkence: Alevi olduğum için beni odadan atmak istiyordu

TIKLAYIN - Yurt odasındaki işkenceye Koç Üniversitesi soruşturma başlattı; İthaki Yayınları Hasan Ege Karanfil'le ilişiği kesti

TIKLAYIN - Koç Üniversitesi'nin yurt odasına işkenceye uğrayan öğrenci okula alınmadı; hakkında adli kontrol uygulandı