Kültür-Sanat

Kızıl Meydan Kitap Festivali'nde Zülfü Livaneli rüzgârı; yüzlerce okur katıldı

Kitabın çevirisini Daria Jigulskaya üstlenirken, Daria Jigulskaya'ya Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü, Rusça baskısı ve yayınında ise Moskova Nâzım Hikmet Vakfı destek verdi

08 Haziran 2024 13:22

T24 Kültür-Sanat

Moskova’nın en prestijli kitap festivallerinden olan ve Kızıl Meydan’da düzenlenen Moskova Kitap Festivali'nde sanatçı ve yazar Zülfü Livaneli’nin Rusça’ya çevirilen Huzursuzluk kitabı için bir söyleşi ve imza günü düzenlendi. Büyük bir ilgiyle karşılanan imza gününe yüzlerce okur katıldı.

Program, Moskova Nâzım Hikmet Vakfı organizasyonuyla gerçekleştirildi. Programın moderatörlüğünü kitabın Rusça’ya çevirisini de gerçekleştiren Prof. Dr. Darya Jigulskaya üstlendi. Huzursuzluk kitabının kısa tanıtımının ardından soru-cevap kısmına geçildi.

Kapanış bölümünde izleyiciler, Zülfü Livaneli’ye kitaplarını imzalatmak ve hatıra fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

Festivalin açılışından bu yana böyle bir kalabalıkla karşılaşmadıklarını söyleyen organizasyon yetkilileri, ekstra güvenlik önlemleri aldılar.