Politika

Kılıçdaroğlu’nun “ülkücü” danışmanı Ulukuş: Kırgınlığım var, üyeliğimi sonlandırdım, oyumuzu istemesinler

13 Kasım 2023 21:33

Özgür Özel’in genel başkanlığa seçilmesinin ardından CHP ile yolları ayrılan danışmanlardan birisi olan eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş, “Seçim sürecinde milliyetçilik yarışına girenler şimdi bana devşirme lakabını takmış. CHP’ye kırgınlığım var üyeliğimi sonlandırdım. Bundan sonra oyumuzu da istemesinler” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında CHP’de eleştirilere neden olan danışman atamaları kurultay sürecine de damgasını vururken; Özgür Özel, Genel Başkan seçilmesi halinde parti binasının üçüncü katında oda verilen “sağcı danışmanlarla” yolları ayıracaklarını söylemişti. O danışmanlardan birisi olan ve 31 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ataması yapıldıktan sonra 14 Haziran’da görevine son verildiği açıklansa da Kılıçdaroğlu ile çalışmaya devam eden Zafer Partisi Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Gökşen Anıl Ulukuş, T24’e konuştu.

“Bana devşirme lakabını taktılar”

Pazar günü Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret eden ve bu ziyaretten fotoğraf da paylaşan Ulukuş, “Kemal Bey’le fotoğraflarımı paylaştıktan sonra CHP’den çok üzerime gelindi” dedi. Özellikle Gençlik Kolları üyelerinin üzerine geldiğini belirten Ulukuş, kendisine devşirme lakabı taktıklarını da söyledi. Ulukuş, şu ifadeleri kullandı:

“O zaman bundan sonra seçimde oyumuzu da istemesinler. CHP, kariyer yapılan bir yer haline dönüşmüş. Ben Kemal Bey’le çalıştığım süre içerisinde hiçbir ticari işe bulaşmadım, hiçbir yakınım için de buna müsaade etmedim.

“Kırgınlığım var, üyeliğimi sonlandırdım”

Ancak bana yapılanlar hiç uygun değil. Kırgınlığım var, CHP üyeliğimi de sonlandırdım. Bundan sonra CHP’ye destek vermeyeceğim. Bugüne kadar özellikle 14 Mayıs ve 28 Mayıs süreçlerinde görüştüğümüz sivil toplum kuruluşları vardı, onlar da desteklerini çekiyor. O dönem milliyetçilik yarışına girenler şimdi bizi devşirme ilan ediyor. Bu durumda bundan sonra bizim oyumuza talip olmasınlar. Kemal Bey’le de devam etmiyorum. Bu durum ona zarar veriyor. Benim, çevresinde olmam Kemal Bey’i bazı kesimlerin hedefi haline getiriyor.”

Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret etmişti

Ulukuş, pazar günkü ziyaretle ilgili X hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu’na pazar konuğu oldum. Misafirperverlikleri için teşekkür ederim" demişti. Ulukuş’un CHP’ye ataması 4 Temmuz’da yaptığı paylaşımla ortaya çıkmıştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ulukuş, Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığına atandığını belirtmişti. Tepkiler üzerine CHP’den yapılan açıklamada Ulukuş’un 31 Mayıs’ta atamasının yapıldığı ve 14 Haziran tarihi itibariyle de 4 Haziran tarihinden önce atanan tüm danışmanlarla birlikte görevine son verildiği ifade edilmişti. Ancak Ulukuş, “CHP’den yapılan açıklamaya tepki göstererek, “Sayın Genel Başkan’a danışmanları görevden alması sonrası en az 4 kere ‘Ben hâlâ danışman mıyım?’ diye sordum. Her seferinde ‘burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et’ cevabını aldım” açıklamasında bulunmuştu. Ulukuş, geçtiğimiz günlerde de yaptığı bir açıklamada CHP’de resmi bir danışmanlık görevinin bulunmadığını ancak Kılıçdaroğlu ile görüşerek bilgilendirmeye devam ettiğini söylemişti.