Politika

Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" sözlerine Imamoğlu'ndan yanıt: Muhatap alacağım bir tarif değil

28 Mayıs 2024 21:07

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partideki değişim tartışmalarına ilişkin olarak "Boşuna demiyorum hançerlendiğimi" sözlerine; "İlk kez söylüyorum. Ben bana kırgın olduğunu düşünmüyorum, görüşemedik ama ben ısrarla aradım en son bunu kimseye de söylemedim, en son bayramda ısrarla aradığımda cevap verdi. Ben bayramını tebrik ettim o da seçim sonucumu tebrik etti. Benim muhatap alacağım bir tarif değil, hayatımda hiç öyle bir insan olmadım" diyerek yanıt verdi. 

Kurultay konuşmasında da hançerlendiğini söyleyen eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "değişim" tartışmasını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adını vermeden bir kez daha aynı benzetmeyi kullandı, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından patlayan değişim hareketinin sorulmasına üzerine "Boşuna demiyorum hançerlendiğimi" dedi.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan 'değişim' tartışmasını başlatan İmamoğlu'na isimsiz gönderme: Boşuna demiyorum hançerlendiğimi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programında Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinerek şunları söyledi: 

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun bana kırgın olduğunu düşünmüyorum. Birkaç kez ulaşamadım. Israrla aradım. Bayramda telefonda görüştük. Kurultaydan sonra aradım ulaşamamıştım. Kırgın olduğunu düşünmüyorum."

"Muhatap alacağım bir tarif değil"

Işık'ın, "Kemal Bey sürekli hançerlendiğini söylüyor bunu size söylediğine dair bir his var mı içinizde?" sorusuna İmamoğlu, "Benim muhatap alacağım bir tarif değil, hayatımda hiç öyle bir insan olmadım." yanıtını verdi.