Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan, şüpheli ölümü gündeme gelen Dorukhan Büyükışık'ın ailesine ziyaret

11 Eylül 2023 23:04

T24 yazarı Tolga Şardan'ın, emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ın oğlu Dorukhan Büyükışık’ın, 2018 yılında İzmir'de şüpheli şekilde ölümünü gündeme getirmesinin ardından, Büyükışık'ın dosyasında yıllar sonra ilerleme kaydedilmişti.

Savcılık, Şardan'ın duyurduğu şüpheli ölümle ilgili haberin ardından baba Büyükışık’ın iddialarını dikkate alarak soruşturma başlatmış, 13 Mayıs 2018 günü olay yerinde görevli sekiz polisin belirlenmesi ve şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması için İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne talimat yazısı göndermişti.

Haberin kamuoyundaki yankısı sürerken, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Dorukhan Büyükışık’ın ailesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ziyarette, oğlunun ölümünün aydınlatılması için yıllardır mücadele baba Ethem Büyükışık ile görüştü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu ve TBMM Grup Başkanvekili Burcu Köksal da eşlik etti.

Ne olmuştu?

Tolga Şardan'ın aktardığı habere göre, 27 yaşındaki Dorukhan, 13 Mayıs gecesi spor yapmak amacıyla anne ve babasıyla beraber ikamet ettiği evden çıkıp o gece eve gelmedi.  Aile, sabah polisten gelen telefonla oğullarının öldüğünü haber aldı.

Dorukhan’ın cansız bedeni, İzmir’in tanınmış müteahhitlik firmalarından Tanyer  İnşaat’ta bulunmuştu. 

Baba Büyükışık'ın oğlu Dorukhan'ın şüpheli bir şekilde öldüğü günden beri adalet çağrısı sürse de Dorukhan'ın ölümünün ardındaki sır perdesi tüm çabalara rağmen kaldırılamamış, dava takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Tolga Şardan'ın gündeme getirdiği Dorukhan Büyükışık'ın şüpheli ölümü haberinin ardından Savcılık, baba Büyükışık’ın iddialarını dikkate alarak soruşturma başlatmış, Savcılık, Büyükışık’ın işaret ettiği, 13 Mayıs 2018 günü olay yerinde görevli sekiz polisin belirlenmesi ve şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması için İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne talimat yazısı göndermişti.

TIKLAYIN | Emekli generalin tek çocuğunun şüpheli ölümü: 2018/60988 numaralı soruşturma dosyasını kontrol eden "gizli el" kim?

TIKLAYIN | Dorukhan Büyükışık dosyasında gelişme: Savcılık, dosyada adı geçen polislerin “şüpheli” sıfatıyla ifadelerinin alınması için talimat gönderdi