Politika

Kılıçdaroğlu'ndan kavgalı kongreler için talimat: Bu görüntülerin bir daha olmaması için önlem alalım

20 Eylül 2023 06:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun il kongrelerindeki tartışmalara ilişkin, "Bu görüntülerin bir daha olmaması için önlem alalım" dediği öğrenildi. Kurmaylar, "Kurultay sürecimizi tamamlayıp yerel seçime odaklanmak istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu başkanlığında, önceki gün toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) partinin gergin geçen il kongreleri ve kurultay süreci ele alındı.

Edinilen bilgilere göre, toplantıda Kılıçdaroğlu’nun kavgalı geçen kongrelere ilişkin, "Bu görüntülerin bir daha olmaması için gerekli önlemleri alalım" dediği öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, yaşanan kavgalara ilişkin konuşan parti kurmayları da, "Bu genel başkanımızla ya da genel merkezle ilgili bir şey değil. ‘Blok liste mi olsun, çarşaf liste mi olsun?’ konusunda anlaşmazlıklar oluyor. Bunu kendi aralarında uygarca konuşmaları gerekiyor. Başka partilerde daha büyük kavgalar oluyor. Bir heyet oluşturulacak. Bu heyet görüntüleri izleyecek. Tanıklarla konuşulacak. Sonunda da sorumlular hakkında işlem yapılacak" değerlendirmesini yaptı.

MYK’nin kurultay için 5 Kasım’ı önerdiği ve bu tarihin gelecek hafta salı günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında ele alınacağı öğrenildi. Kurultaya ilişkin bilgi veren MYK üyeleri, "Daha erken olabilse daha erken yapmayı isteriz. Ancak il kongrelerinin itiraz süreleri olacak. O nedenle olabilecek en erken tarih 5 Kasım" dedi.

"Yakalanan mafyanın Süleyman Soylu'ya uzandığı söyleniyor"

Parti içi tartışmaları bir an önce bitirmek istediklerini söyleyen CHP kurmayları, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin ciddi sorunları var. Ekonomideki durum ortada. Bunun dışında Türkiye; Hindistan’ı Ortadoğu ve Avrupa’ya bağlayacak yeni ticaret yolunun dışında bırakıldı. İktidarın içinde ciddi kavgalar var.

Mafya babası diye tabir edilen birisi tutuklandı ve bunun siyasi uzantılarının eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya uzandığı söyleniyor. Ancak bunların konuşulması yerine CHP konuşuluyor. Bunu aşabilmemiz için de bizim kurultay sürecini tamamlamamız gerekiyor. Süreci hızla tamamlayıp ülkenin gerçek sorunlarına ve yerel seçime odaklanmak istiyoruz.
"

Partinin milletvekillerinin de 22-24 Ekim arasında da Meclis’in yeni yasama yılı için kampa gireceği öğrenildi.