Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'hançer' yanıtı: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

29 Mayıs 2024 20:08

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hançer göndermesine yanıt vererek, "O hançeri sen çok uzun yıllar tuttun. Getirdin 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın" dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Biz kimi kimin hançerlediği kısmıyla ilgilenmedik ama 14-28 Mayıs seçimlerinde milletimizin sırtına saplanmasına da izin vermedik” sözlerine de yanıt verdi.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan 'değişim' tartışmasını başlatan İmamoğlu'na isimsiz gönderme: Boşuna demiyorum hançerlendiğimi

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

"Seçim döneminde “Terör örgütleri Kılıçdaroğlu'nu istiyor" iftirasını atıp sahte videolarla kampanya yapanlar bugün çıkmış "Cumhur İttifakı CHP'nin başına Kılıçdaroğlu'nu istiyor" ters psikolojisiyle algı yaratıyorlar.

Çünkü şunu iyi biliyorlar;

Bu millet teröre geçit vermez!

"Teröristlerle yanyana gibi gösterelim millet oy vermesin. CHP’liler de bu iktidarı sevmez, Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakını yan yanyanaymış gibi gösterelim ki, asıl istediğimizi alalım."

Siz de şunu bilin: Nasıl ki terör örgütleri başlarını ezeceğimi biliyordu, bunlar da Kılıçdaroğlu bu ülkeyi yönetirse milletin abad, kendi akıbetlerinin ise berbat olacağını biliyor!

Bu algı tuzağına düşmeyiniz. Bunlar beni istemez!!!

Ben de bunlarla yanyana gelmem!

Diğer taraftan Erdoğan çıkmış" hançeri açıkla" diyor…

O hançeri sen çok uzun yıllar tuttun. Getirdin 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın.

Sen, senin ağababaların, işbirlikçilerin, beslemelerin ve hançeri beraber tuttukların bilsin ki; milli bağımsızlığımızı ve milli ekonomimizi hedef alan, kurduğunuz bu sirki başınıza yıkacağım!

Vatan kurtulacak…"

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" sözlerine Imamoğlu'ndan yanıt: Muhatap alacağım bir tarif değil

TIKLAYIN - CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: CHP'de hiç kimse birbirini hançerlemez, hançerlemedi

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partideki değişim tartışmalarına ilişkin olarak "Boşuna demiyorum hançerlendiğimi" sözlerine; "İlk kez söylüyorum. Ben bana kırgın olduğunu düşünmüyorum, görüşemedik ama ben ısrarla aradım en son bunu kimseye de söylemedim, en son bayramda ısrarla aradığımda cevap verdi. Ben bayramını tebrik ettim o da seçim sonucumu tebrik etti. Benim muhatap alacağım bir tarif değil, hayatımda hiç öyle bir insan olmadım" diyerek yanıt verdi. 

Kurultay konuşmasında da hançerlendiğini söyleyen eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "değişim" tartışmasını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adını vermeden bir kez daha aynı benzetmeyi kullandı, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından patlayan değişim hareketinin sorulmasına üzerine "Boşuna demiyorum hançerlendiğimi" dedi.