Gündem

Kılıçdaroğlu: Boğaziçi'nde dünyanın saygı duyduğu hocaları kovdular, öğrencileri dövdürüp hapse attırdılar, kulüplerini kapattılar; Brutus Naci geliyor gelmekte olan!

31 Ocak 2023 14:44

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rektör atamasına karşı protestoların devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi'nde son olarak Boğaziçi Mezunları Derneği binasının tahliye edilmeye çalışıldığını hatırlatarak, " Boğaziçi'nde dünyanın saygı duyduğu hocaları kovdular, öğrencileri dövdürüp hapse attırdılar, kulüplerini kapattılar; Brutus Naci geliyor gelmekte olan!" dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananlara değindi. 

CHP lideri, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: 

"Zorba iktidarlar, korkaktır. Zulmederek ben güçlüyüm demek ister. Boğaziçi'ne kayyum atandı. Niye atanır? Bir süre kaldı, dayanamadı ayrıldı. Bu sefer kendi içlerinden kayyım çıkardılar. Okulun içinden çıkan kişi bir Brutus aslında. Boğaziçi Üniversitesi sıradan bir üniversite değildir. Dünyanın en önemli ve en saygın üniversitelerinden biriydi. Brutus Naci, hocaları kovdu, dünya biliminin saygı duyduğu bilim insanlarını attılar. Öğrencileri dövdürdüler, bazılarını hapse attırdılar, kulüplerini kapattılar, okul 200 sıra geriye düştü dünyada. Şimdi de okul mezunlarının kendi paralarıyla yaptığı binaya el koydu. Zorbalık yaptı. Buradan Naci'ye sesleniyorum; zulümden, adaletsizlikten, baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanları da asla ve asla affetmem! Naci, kayyum düzenine son verdiğimizde görecektir, 'geliyor gelmekte olan'ın ne anlama geldiğini."

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra arsız ve hırsızlar telefonun ucunda bir ses duyacak; 'Ben Kemal, geliyorum' 

TIKLAYIN - BÜMED'de sağduyu hakim oldu; mahkeme yürütmeyi durdurdu