Gündem

Kılıçdaroğlu: Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim, tüm partileri ziyaret etmem demokrasinin gereğidir

09 Mart 2023 13:00

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir” dedi.

Halk TV yazarı Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkanvekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek” diye konuştu.

“İmamoğlu ve Yavaş’ın atanana kadar belediye başkanlıklarından ayrılmaları gerekmiyor, seçime kadar kampanya boyunca birlikte çalışacağız”

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması konusuyla ilgili de şunları söyledi:

“Sayın İmamoğlu da Sayın Yavaş da çok değerli iki arkadaşımız. Çok başarılı iki belediye başkanımız. Sadece belediye başkanı oldukları illerde değil Türkiye’nin neresinde bir sorun olsa hemen o sorunu da çözmek üzere yardıma koşan iki belediye başkanımız. Seçimden sonra cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacakları tarihe kadar belediye başkanlıklarından ayrılmaları gerekmiyor. Böyle bir hukuki zorunluluk yok. Bu nedenle seçime kadar kampanya boyunca da birlikte çalışacağız. Hiçbir sorun yok.”

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından HDP'den tebrik mesajı gelmişti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Pervin Buldan Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kutlamış ve kendisini görüşmeye davet etmişti.

İyi Parti lideri Meral Akşener, diğer partilerin HDP ile görüşmeye itirazı olmadığını fakat kendisinin böyle bir diyaloğa girmeyeceğini söylemişti.

Öte yandan CHP liderinin HDP’yi 14 Mart Salı günü ziyaret edeceği iddiası kulislere yansımıştı.

TIKLAYIN - Kulis: Deva ve Gelecek partileri, HDP ile görüşmeye açık
TIKLAYIN - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı' ilan edildi
TIKLAYIN – Hasan Cemal’in yazısı | Altan Öymen Ankara'yı anlatıyor: Şimdilik her şey iyi gidiyor, ancak şunu iyi bilelim; mutlu sona HDP'siz ulaşılamaz
TIKLAYIN - CHP Grup Başkanvekili Özel: Sayın Genel Başkan HDP'yi de, diğer partileri de ziyaret edecek
TIKLAYIN - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğiz

Bahçeli, AKP'nin HDP ziyareti için "son derece doğal" demişti

HDP’nin kapatılmasını talep eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin Anayasa’da başörtüsü serbestisi düzenlemesini konuşmak için HDP’yi ziyareti hakkında, “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi de son derece doğal ve doğru bir adımdır” demişti.

TIKLAYIN - Bahçeli, AKP'nin HDP görüşmesini değerlendirdi: Son derece doğal ve doğrudur