Gündem

Kulis: Deva ve Gelecek partileri, HDP ile görüşmeye açık

"HDP’nin Kılıçdaroğlu’na destek vermesi, milliyetçi İyi Parti’den ve muhafazakâr Saadet Partisi’nden oyları azaltabilir"

09 Mart 2023 08:28

Türkiye’yi sarsan depremden bir ay sonra seçim atmosferine girilirken, Millet İttifakı’nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı ilan etmesinin ardından HDP’nin durumu tartışılmaya devam ediyor.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters’a konuşan Millet İttifakı’ndan üst düzey yetkililer, HDP’ye yaklaşım ile ilgili farklı açıklamalar yaptı. İttifaktan üst düzey bir isim, “HDP’nin destek vermesi milliyetçi İyi Parti’den ve muhafazakâr Saadet Partisi’nden oyları azaltabilir” dedi.

Saadet Partisi’nden Birol Aydın’ın, canlı yayında Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesi ile ilgili açıklamalarına dikkat çekilirken, İyi Parti lideri Meral Akşener’in ise diğer partilerin HDP ile görüşmeye itirazı olmadığını fakat kendisinin böyle bir diyaloğa girmeyeceğini söylediği belirtildi.

Reuters’a konuşan kaynaklar, Deva ve Gelecek partilerinin HDP ile görüşmeye açık olduğunu söyledi.

Haberde, HDP’nin daha önce kendi adayını çıkarmayı düşündüğü fakat şimdi bu fikri değerlendirdikleri de hatırlatıldı.


TIKLAYIN - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı' ilan edildi

TIKLAYIN – Hasan Cemal’in yazısı | Altan Öymen Ankara'yı anlatıyor: Şimdilik her şey iyi gidiyor, ancak şunu iyi bilelim; mutlu sona HDP'siz ulaşılamaz