Politika

Kılıçdaroğlu, 'Beyoğlu adayı olabilir' demişti; Alper Taş'tan ilk yorum

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, CHP'nin teklifini olumlu bulduklarını ifade etti

01 Şubat 2019 19:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı için ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş’ın isminin düşünüldüğünü açıklamasına Alper Taş’tan ilk yorum geldi.

RS FM’de Yavuz Oğhan’nın sunduğu BideBunuDinle programına katılan Alper Taş teklifi olumlu bulduklarını ve değerlendirmek istediklerini belirterek “Adaylık için çizdiğimiz bağımsız politik çerçeveye onlar da pozitif yaklaştı. Biz de yaklaşımlarını olumlu bulduk. Artık karar verecek olan onlar. Yarın yanıtlarını bekliyoruz” dedi.

FOX TV'de Çalar Saat isimli programda konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’nin Beyoğlu adayı olarak ÖDP Genel Başkanı Alper Taş sizin gönlünüzdeki isimmiş. Yarın PM’ye onun ismini mi getireceksiniz?” şeklindeki soruya “Olabilir. Alper bey son derece saygın bir isim. Beyoğlu’na yakışan bir isim. Genç, dinamik bir arkadaş dolayısıyla bakacağız” şeklinde yanıt vermişti…

Alper Taş kimdir?

Alper Taş, 1967 yılında Rize’nin Pazar ilçesinin Subaşı köyünde doğdu. Taş, üniversiteye kadar olan öğrenimini Pazar’da tamamladı. Pazar İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gördü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında çeşitli siyasi faaliyetler içerisinde yer aldı.

Bunun yanında Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin kurulmasında büyük rol oynadı. Partide Beykoz ilçe yöneticiliği, İstanbul İl Örgütü yöneticiliği, İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

21 haziran 2009’da yapılan ÖDP 6. olağan kongresinde genel başkanlık makamına getirildi. Füsun Taş ile evli olan Alper Taş İstanbul’da yaşamaktadır.