Dünya

Kevin Spacey, cinsel saldırı suçlamalarıyla yargılandığı Britanya'ya kendi isteğiyle gideceğini söyledi

Spacey, Britanya’ya kendisi gitmeseydi, ülkeye götürülmesi için ABD’den iade talebi oluşturulacaktı

31 Mayıs 2022 16:22

Oyuncu Kevin Spacey, hakkındaki cinsel saldırı suçları nedeniyle yargılanmak için kendi isteğiyle ABD’den Britanya’ya gideceğini açıkladı. 

ABC kanalının Good Morning America programına konuşan Spacey, İngiltere’de 2003 ve 2013 yılları arasında üç erkeğe cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin suçlamalar karşısında masumiyetini kanıtlayabileceğine güvendiğini söyledi.

Spacey, yargılamanın sürdüğü Britanya’ya kendi isteğiyle gideceğini açıkladı. Spacey, Britanya’ya kendisi gitmeseydi, ülkeye götürülmesi için ABD’den iade talebi oluşturulacaktı. 

Spacey hakkındaki cinsel saldırı suçlaması 2005 yılından, şimdi 40’lı yaşlarında olan bir adama ait. İkinci bir şikayette ise şimdi 30’lu yaşlarında olan bir adam, cinsel saldırının 2008 yılında yaşandığını iddia etti. Üçüncü davacı ise cinsel saldırının 2013 yılında yaşandığını söyledi.

Spacey, hakkında daha öncede cinsel taciz davası açılmıştı

Spacey, 2019 yılında ABD'nin Massachusetts eyaletinde 2016 yılında bir barda 18 yaşındaki bir erkeği taciz ettiği iddiasıyla suçlanmış, şikayetçinin kayıp bir cep telefonuyla ilgili tanıklık yapmayı reddetmesi üzerine dava düşürülmüştü.

Dünyaca ünlü 62 yaşındaki ABD'li aktör Spacey, American Beauty, Seven, The Usual Suspects, LA Confidential gibi Hollywood filmlerinde üstlendiği önemli rollerle biliniyor.

TIKLAYIN | Hollywood'da taciz skandalı sürüyor; Kevin Spacey'ye bir suçlama da House of Cards çalışanlarından