Kültür-Sanat

Keanu Reeves, ''Devil in the White City'' dizisinin başrolünde yer alacak

Hulu, gerçek bir hikâyeyi konu alan aynı isimli kitaptan uyarlanan ''Devil in the White City'' dizisinin hazırlıklarına başladı. Yapımcıları arasında Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio'nun bulunduğu mini dizinin başrollerinden birini Keanu Reeves üstlenecek.

06 Ağustos 2022 16:14

Erik Larson'ın ilk basımı 2003 yılında yapılan ve on dokuzuncu yüzyılın sonlarında, ünlü mimar Daniel Hudson Burnham ile seri katil Henry Howard Holmes’un yollarının Chicago'da dönemin göz kamaştıran fuarı Beyaz Şehir’de kesişmesiyle yaşananları konu alan The Devil in the White adlı kitabının uzun zamandır beklenen dizi uyarlaması Hulu tarafından resmi olarak sipariş edildi. 8 bölümlük mini dizinin 2024'te ekranlarda olması planlanıyor.

Box Office'in haberine göre, prodüksiyonunun önümüzdeki yıla kadar başlaması beklenmeyen dizide Keanu Reeves başrollerden birisini üstlenerek ünlü mimar ve şehir plancısı Burnham'a hayat verecek. Bu, kariyerinin ilk yıllarında birtakım televizyon filmlerinde yer alan oyuncunun Amerikan televizyonlarındaki ilk büyük rolü olacak.

Rol aldığı son dizi İsveç - ABD ortak yapımı Swedish Dicks olan oyuncu aynı zamanda Martin Scorsese, Rick Yorn, Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson, Stacey Sher, Mark Lafferty ve kitabı diziye uyarlayan Sam Shaw gibi isimlerle birlikte yönetici yapımcılık görevini de üstlenecek. ABC Signature'ın Paramount Television Studios ile birlikte yapımını üstlendiği mini dizinin yönetmen koltuğunda ise son olarak TÁR filmini yazıp yöneten Todd Field oturacak. 

Türkiye'de ''Beyaz Şehirdeki İblis'' adıyla satışa sunulan kitabın hakları, Billy Ray'in yazıp Martin Scorsese'nin yönetmesi ve Leonardo DiCaprio'nun Holmes'a hayat vermesi planlanan bir filmi hayata geçirmek için 2010 yılında DiCaprio tarafından satın alınmıştı. 2019 yılına gelindiğinde projenin Hulu için dizi olarak geliştirileceği duyurulmuş ve geçen ocak ayında Reeves'le başrol için görüşmelerde bulunulduğu bildirilmişti.