Çevre

"Katırcılar Gölü kurutulmuş ve içerisine bloklar dikilmiş!"

29 Aralık 2023 13:46

Gazeteci Ali Avcu Kağıthane'deki Katırcılar Gölü'ndeki yapılaşmaya dikkat çekerek, "Katırcılar Gölü yarısından çoğu kurutulmuş ve içerisine bloklar dikilmiş" dedi. 

Gazeteci Ali Avcu, X hesabından yaptığı paylaşımda gölün içler acısı durumuna dikkat çekti. Avcu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bölge halkının mesire alanı, göçmen kuşların konaklama noktası olan Katırcılar Gölü; Kağıthane'nin günümüze kadar yaşayan tek gölü...

Kağıthane’de siyaset yapanlara ve Kağıthane Belediye Meclisi üyelerine sormadan edemeyeceğim. Bundan yaklaşık 6-7 yıl önce gündeme getirmiştim. O vakit de Kağıthane’de siyaset yapan, siyaset ağaları sessizliğe bürünmüştü. Tıpkı 120 ihalenin bir kişiye verilmesine sessiz kalındığı gibi. Farkında mısınız? Siz bu yaşananlara sessiz kaldıkça, Kâğıthane halkının olandan bir parça kopuyor.

Gölün son halini merak edenler: Arıcılar semtinin hemen arkasında. Gölün yarısından çoğu kurutulmuş ve içerisine bloklar dikilmiş. Kağıthane'de siyaset yapanlara duyurulur."

Ali Avcu, 29 Mart 2016 tarihli ABC’de yayınlanan haberinde Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Aydınlı Grup ve ARTAŞ Grup’un, birlikte giriştikleri projeyi hayata geçirmek için İstanbul’un göbeğindeki Kağıthane’nin son Gölü olan Katırcılar Gölü’nü kurutarak katlettiklerini belirtmişti. 

Göl için ayrıca yine 2016 tarihinde change.org web sitesinde bir imza kampanyası da başlatılmıştı.