Yaşam

Kartal'da çöken binada yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlandı

1,5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu, 4 yaşındaki Ali ve 8 yaşındaki Zehra da faciada hayatını kaybedenler arasında bulunuyordu

10 Şubat 2019 18:11

İstanbul Kartal'da çöken 8 katlı binada hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlandı. Hayatını kaybedenler arasında bulunan 1,5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu ve 16 yaşındaki dayısı Melih Aydın toprağa verildi.

Zeytinlik Ulu Camisinde düzenlenen törene Dervişoğlu ve Aydın Aileleri'nin yanı sıra, çöken binada yakınlarını kaybeden vatandaşlar ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar da katıldı.

Baba Kemal Aydın,  oğlu Melih Aydın ve torunu Eylül Dervişoğlu'nun tabutunun başında gözyaşlarıyla ağıt yaktı. 1,5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu'nun babası da uzun süre tabuta sarılarak ağladı. Melih Aydın ve Eylül Dervişoğlu'nun cenazeleri kılınan cenaze namazının ardından Kartal Mezarlığı'na defnedildi.

Anne ve iki çocuğuna veda

Kartal'da çöken binanın enkazından dün akşam saat 20.00 sıralarında cansız bedenlerine ulaşılan, Şeyma Kambur (30) ve çocukları Zehra (8), Ali (4) Kambur için Kartal Cevizli Mahallesi'ndeki Çınar Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye törenine TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Şeyma Kambur'un eşi ve yakınları katıldı. Şeyma Kambur'un kardeşi gözyaşı döktü. Anne çocuklarının cenazeleri ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Pendik Kaynarca Koca Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Çökme esnasında binada bulunan cam ustası da toprağa verildi

Giriş katındaki iş yerine cam takmak için gittiği binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Volkan Balta'nın cenazesi, memleketi Trabzon'a getirildi. Volkan Balta için Şalpazarı ilçesi Fidanbaşı Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nde öğlende cenaze namazı kılındı.

Cenazeye Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen Balta'nın annesi Fatma (65), babası Mehmet (74) ve oğlu Hakan Balta (18) ile kardeşleri ve İstanbul'da iş yerinde birlikte çalıştığı Selçuk Çiçek ve vatandaşlar katıldı.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Volkan Balta'nın cenazesi, aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Genç hemşire adayı duvakla uğurlandı

Şevval Yılmaz'ın cenazesi, dün sabah saatlerinde baba ocağı olan Sakarya'nın Hendek ilçesi Kırktepe Mahallesi'ne götürüldü. Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencisi Şevval Yılmaz'ın cenazesi, bu sabah helallik alınması için son kez babaevinin önüne getirildi. Evin önünde bekleyen Yılmaz Ailesi ve akrabaları, gözyaşlarına boğuldu.

Şevval'in cenazesi helallik alındıktan sonra cenaze namazının kılınacağı Kırktepe Merkez Camii'ne götürüldü. Acılı aile burada taziyeleri kabul etti. Genç kızın babası Çetin ve ağabeyi Gökhan Yılmaz ile teyzeleri, yakınları ve arkadaşları taziye sırasında tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü.

Cenaze namazına Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ile Şevval Yılmaz'ın okul arkadaşları da katıldı. Yoğun katılım nedeniyle cami bahçesinde adım atacak yer kalmadı. Cenazede, Şevval'in tabutunun üzerinde gelin duvağı örtüldü. Şevval Yılmaz'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kırktepe Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

“Havasızlıktan öldü”

Genç kızın amcası Adem Yılmaz, yeğeninin facia sırasında aldığı darbe sonucu değil havasızlıktan öldüğünü düşündüklerini belirterek, "Evde oturuyorlar, ben de orada oturuyorum. Sonra bir haber geldi, bina çöktü diye. Hemen koştuk, annesini 5 saat sonra çıkardılar. Bina caddeye doğru yatınca arkası açıldı, arkadan çıkardılar. Bu ön tarafa düşmüş, annesine 'Deprem oluyor' demiş, annesi 'Hayır' demiş. O arada dairenin çıkışına doğru kaçmış, bina çökünce kirişin altında kalmış.

İlk raporlara göre havasızlıktan öldü, muhtemelen öyle. Vücudunda pek bir şey yoktu, Adli Tıp raporu bu şekilde" dedi.

Annesine söylemediler

Kızıyla birlikte enkaz altında kalan ve molozların içinden yaralı olarak çıkarılan anne Güler Yılmaz'ın Şevval Yılmaz'ın öldüğünden habersiz olduğu öğrenildi. Ailenin, İstanbul'da bir hastanede yatan anneye acı haberi tedavisi sonrası vereceği belirtildi.