Politika

Karar yazarı Karaalioğlu: Muhalefet yenilgisi tamamlanmamış görünüyor, seçim bitti ama sandıklar açılmaya devam ediyor!

27 Temmuz 2023 09:52

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, siyasi atmosferi değerlendirdiği yazısında, muhalefetin yenilgisini hâlâ tamamlamadığını belirterek, "Sandıklar açılmaya devam ediyor" benzetmesini yaptı. 

Karaalioğlu, "Seçim bitti ama hâlâ sandıklar açılmaya devam ediyor gibi bir atmosfer var. Seçim sonrası siyasal tablodan yeni sandık haberleri geliyor ve iktidar muhalefetle arasındaki mesafeyi daha da artırıyor. Muhalefetin tümden boş bıraktığı alan iktidar siyasal ve psikolojik üstünlüğünü o kadar hızlı geliştiriyor ki 52’ye 48 bile anlamını yitirdi, yitirecek" dedi. 

Karaalioğlu, şöyle devam etti:

"Bugün de muhalefetin yenilgisi tamamlanmamış görünüyor, seçim olmasa da sandıklar açılmaya devam ediyor! Fark büyüyor. Hem değişime kayıtsız kalarak, hem de içerik üretmekte zorlanarak sıkıştıkları eylemsizlik haliyle zayıflamayla devam ediyorlar. Zamlara itiraz etmek şart ama sadece zamma karşı konuşmak muhalefetin siyaset kotasını doldurmaya yetmiyor. Yetseydi, geride kalan beş yılın ardından iktidarla muhalefet yer değiştirmiş olurdu.

14/28 Mayıs’ta seçim kazanmaya yetmeyen şey şimdiden sonra hiç yetmeyeceği için değişim kaçınılmazdır. Ekonomide en kötüyü görmüş bir toplumu iktidardan vazgeçirtemeyen kadroların aynı şekilde, aynı yöntemle ve aynı yüzlerle bir kez daha deneme arzusu sürerse de müsabakanın sonu baştan bellidir." 

Yazının tamamı için tıklayın.