Medya

Karar yazarı Beki: Medyadan kaçarak kurtulan Aydın Doğan iktidarla arayı epey düzeltmiş

“Ertuğrul Özkök’ün resepsiyona çağrılması canımı sıktı, yine sükse yapacak”

21 Kasım 2019 08:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Aydın Doğan’ın medya sektöründen çekildikten sonra iktidar ile arasının düzeldiğini söyledi.

Beki yazısında, “Sadece Cumhurbaşkanlığı davetlerinin aranan müdavimi olmakla kalmıyor. Doğan Grubu’nun 60’ıncı yıldönümü galasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde yapacak kadar ilerletmiş yakınlığı. 7 Aralık Cumartesi günü Hilton İstanbul Bosphorus’ta buluşulacakmış. Mekan seçimi de hayli sembolik yani. Kavga, çıktığı yerde sulha bağlanacak dersek, aşırı mı anlam yüklemiş oluruz?” ifadesini kullandı.

Beki yazısında şunları söyledi:

“Odatv’de gördüm, basılan davetiyelerde ev sahibi olarak  Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan’ın adları görünüyor. Başında ise, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenleyeceğimiz” diye yazıyor. Katılım teyit de edilmiş.

Büyük buluşma. Şahsen sevindim, kavganın baştan ölüm-kalım savaşı gibi buralara gelmemesini isterdim. Tarafların alıp veremediklerini aşan zararlara yol açtı, maliyeti ağır oldu, en alevli zamanlarında yazdım da...

Hoş, böyle düşündüğüm ve Radikal’le Hürriyet’te yazdığım için hem ‘müdafaayı iktidar inzibat kuvvetleri’ hem de karşıt tribün amigolarından az küfür yemedim. Ama barışmalarından memnuniyet duymama mani değil.

Canımı sıkan, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün de çağrılacak olması. 29 Ekim resepsiyonundaki gibi yine sükse yapacak.”

Yazının devamı için tıklayın