Çevre

Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kiras: Kanal İstanbul’u halka sorun

03 Aralık 2019 10:26

Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı İbrahim Kiras, 75 milyar lira maliyeti olan ve ekolojiyi değiştirecek Kanal İstanbul projesini hayata geçirmeden halka sorulması gerektiğini söyledi

Kiras, iktidarın siyasi gücünün eskisi kadar yüksek olmadığını belirterek, “Böylesi dev boyutta bir projenin hayata geçirilmesini gerektiren büyük meblağlardaki paranın teminini zorlaştırıyor. Bunlar bir tarafa, projenin kendisi hamaset ambalajı altında sunulmaya izin vermeyecek nitelikte” dedi.

Kiras, “Bu projenin İstanbulluların herhangi bir ihtiyacına cevap vermek üzere hayata geçirileceğini iddia edemezsiniz. Haddizatında gerek şehir planlaması gerekse ekolojik açılardan ciddi sakıncalarından bahsedilen ve buna karşılık bir kamu yararı söz konusu olmayan projenin toplumda kabul görmesi, hele heyecan uyandırması olacak şey değil” ifadesini kullandı.

Kiras, “Bugünkü şartlarda hükümetin yapması gereken şey ise toplam maliyeti 75 milyar TL olduğu söylenen bu fanteziyi unutması ve unutturması olmalı. Bu hususta bir ısrar varsa ve konunun fanteziden ibaret olmayıp gerçekten de ülke için gerekli olduğuna inanılıyorsa iklimi ve coğrafyayı bile değiştirecek bu kadar büyük bir projenin halkın doğrudan onayı alınarak yapılması daha doğru olur” diye yazdı.

Yazının devamı için tıklayın