Politika

Karamollaoğlu'ndan Yargıtay'a AYM tepkisi: Türkiye'de hukuk sisteminin altüst oluşunun en açık göstergesi

09 Kasım 2023 01:03

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayıp, üstüne hak ihlali kararı veren üyeler hakkında suç duyurusunda bulunması Türkiye'de hukuk sisteminin altüst oluşunun en açık göstergesidir" dedi.

Karamollaoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM'nin Can Atalay hakkındaki kararına uymayıp yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Karamollaoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayıp, üstüne hak ihlali kararı veren üyeler hakkında suç duyurusunda bulunması Türkiye'de hukuk sisteminin altüst oluşunun en açık göstergesidir.

Böyle bakıldığında ülkemizde olağanüstü bir durum yaşandığı ve bu olağanüstü durumun kabul edilemez olduğu anlaşılmaktadır.

Bu karar, demokrasiyle ve hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi hukukun üstünlüğüne olan güveni zedeler ve toplumsal adalet duygusunu sarsar mahiyettedir.

Hiç kimsenin ve hiçbir kurumun hukukun ilkelerini hiçe sayıp temel değerlere karşı tavır alması kabul edilemez."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karamollaoğlu'nun açıklamasından önce yayınladığı video mesajda, Saadet ve Gelecek partisi gruplarının Yargıtay 3. Dairesi'nin Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesi uyarınca görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla haklarında suç duyurusunda bulunacaklarını söylemişti.

TIKLAYIN | Davutoğlu: Siyasal, anayasal bir darbe teşebbüsü; Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız!

TIKLAYIN | Türkiye tarihinde bir ilk: AYM kararına uymayan Yargıtay, Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu!