Gündem

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'den DNA test sonucuna ilişkin ilk açıklama

08 Ekim 2024 11:58

T24 Haber Merkezi

Münevver Karabulut’u 2009 yılında katleden ve 2014 yılında cezaevindeyken kaldığı hücrede ölü bulunan Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan örnekler ailenin DNA örneğiyle uyuştu. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, henüz raporda ulaşamadıklarını belirterek, “Müvekillerimde raporun bilimsel dayanaktan yoksun olduğuna yönelik irade oluşur ve itiraz etmemiz istenirse Adli tıp Kurumu’na yeniden rapor alınması veya üniversitelerin adli bilimsel enstitülerinde inceleme yapılmasını talep edeceğiz” dedi.

Epözdemir, mezarda deforme olmamış bir şekilde bulunan poşeti hatırlatarak, “sanki bu incelemeye esas alınan kemik kafa tası parçaları sonradan getirilmiş olabilir şeklide müvekkillerde makul bir şüphe oluşmuştu” hatırlatması yaptı.

Rezan Epözdemir, NTV’ye şu açıklamalarda bulundu:

"Rapora henüz biz ulaşamadık sistemde yok henüz. Cumhuriyet başsavcılığının kurumsal açıklama ile müptedi olduk rapor içeriğini. Bu açıklamaya göre DNA örnekleri Garipoğlu ile uyuşmuş tabii biz rapor yüklendikten sonra raporla ilgili bilimsel akademik ve hukuki değerlendirmelerimizi yapacağız, aile ile rapor içeriğini paylaşacağız, ailenin bu konudaki bakış açısı önemli. Eğer onlar itiraz hakkımızı kullanalım derlerse rapor içeriğine itirazımızı yapacağız. Rapor içeriği eğer bilimsel ve hukuki değerden yoksun ve mesnetsiz ise adli tıp genel kurulunda itiraz hakkımızı kullanabiliriz. Hatta kemik yaşı tespitini de talep edeceğiz fakat an itibariyle rapor içeriğine ulaşamadık, bilimsel bir çalışma yapamadık. Müvekkilleri aradım ulaşamadım, onlarla da görüşeceğim. Şayet kendilerinde bu raporun bilimsel dayanaktan yoksun olduğuna yönelik irade oluşur ve itiraz etmemiz istenirse Adli tıp Kurumu’na yeniden rapor alınması veya üniversitelerin adli bilimsel enstitülerinde inceleme yapılmasını talep edeceğiz.

Bir poşet vardı biliyorsunuz mezarın içerisinde, bununla ilgili inceleme yapılması talebimiz vardı: mezarın içerisindeydi bir vücut bütünlüğü yoktu, o poşetin de ağzı bağlıydı, nitekim başsavcılık makamı da o poşete raporunda yer vermişti. Onun üzerinde bir DNA ve parmak izi incelemesi talep etmiştik. Poşette hiçbir deformasyon yok, poşet bağımsız bir şekilde içerisinde hiçbir şey olmadan mezarın içinde duruyor, sanki bu incelemeye esas alınan kemik kafa tası parçaları sonradan getirilmiş olabilir şeklide müvekkillerde makul bir şüphe oluşmuştu."

TIKLAYIN - Adli Tıp raporu açıklandı: Mezardaki ceset Cem Garipoğlu'na ait

Ne olmuştu?

Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmış cansız bedeni, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle Cem Garipoğlu'nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu'nun, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etttiği açıklanmıştı.

Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilirken, aileden alınan DNA örnekleri de bu kişiyle uyuşmuştu. Daha sonra Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Garipoğlu'nun mezarının açılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na talepte bulunmuştu.

Talebi kabul eden savcılık, "fethi kabir" işlemlerinin yapılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazısı göndermişti. Garioğlu'nun mezarı 3 Ekim tarihinde açılmış ve alınan örnekler Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

TIKLAYIN-Münevver Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir'den Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkan poşet için inceleme talebi


 

 

İlgi çeken haberler...

TIKLAYIN - Cinsel ilişki videosu iddiası üzerine TFF men etmişti; kadın hakemden açıklama geldi

TIKLAYIN - Anadolu yakasına tramvay hattı geliyor: 3 ilçeyi birbirine bağlayacak; açılış tarihi belli oldu

TIKLAYIN - İkbal’in ölümünden önceki son anları: Katil önce surlara kendi çıktı, ardından İkbal’i çağırdı

TIKLAYIN - Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur’un kaza sonrası ses kayıtları ortaya çıktı: Adem Abi adam ölüyor, hemen gel, hayatım bitti

TIKLAYIN - Candan Yıldız yazdı: Ayşenur Halil’in abileri, T24'e konuştu: Kardeşim içine kapanık biriydi; neden gitti, tehdit mi edildi, şantaj mı yapıldı?