Magazin

Kanye West'in "Şalom" tweetine İsrail'den yanıt

"Bu anlatının dışında tutulmayı çok isteriz"

22 Kasım 2022 14:09

T24 Dış Haberler

Yahudi düşmanı paylaşımları sebebiyle ekim ayında Twitter hesabı kapatılan Kanye West'in geri dönüşünü  İbranice selamlaşmak için de kullanılan ve 'barış' anlamına gelen "Şalom" ile yapmasına İsrail'den yanıt geldi. 

İsrail devletine ait resmi Twitter hesabından Kanye West'in "Salom" mesajı alıntılanarak "Bu anlatının dışında tutulmayı çok isteriz." yazıldı. İsrail'in tweetinde West'in geçmişte gerilim yaşadığı şarkıcı Taylor Swift de etiketlendi. 

İsrail'in tweetine yanıt yazan Twitter'ın yeni sahibi ve Kanye West'in geri dönüşünün önünü açan Elon Musk, "Tweetleriniz güzel. Daha çok ülke bu şekilde tweetler atmalı. Fazla resmi olmak eğlenceli değil" dedi. 

West, geçen haftalarda katıldığı söyleşilerde anti Semitik komplo teorilerinden bahsetmişti. Rapçi aynı zamanda geçen hafta katıldığı bir etkinlikte giydiği “Beyazların Yaşamı Kıymetlidir” tişörtüyle de siyahlar tarafından tepki çekmişti.  West'in Twitter hesabı anti Semitik mesajlarının devam etmesi nedeniyle kapatılmıştı.

West'in Twitter hesabının kapalı olduğu dönemde Twitter, Musk'a resmen satıldı. Musk, hesabın şirket kendisine geçmeden önce açık olduğunu belirtti.