Sağlık

Kanser hastasının 11 bin liralık ilacın SGK kapsamına alınması için açtığı dava umut oldu

11 Nisan 2020 12:14

Kanser hastası H.G., tedavi sürecinde kullanması gereken ve 11 bin TL olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenmesi için iş mahkemesinde dava açtı. Mahkeme, dava süreci devam ederken H.G’nin kullanması gereken ilacın bedelsiz SGK tarafından karşılanmasına yönelik ihtiyati tedbir kararı verdi. Bu karar, kanser hastaları için umut oldu.

H.G’ye verilen ilaç sonucu tedavisi olumlu yanıt verdi.

66 bin lirayı kendi cebinden ödedi

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Biri 11 bin TL ve muadili olmayan ilaçtan H.G., başlangıçta 6 kür kullanmak zorunda kaldı. H.G., SGK bu ilacın ücretini ödemediği için 66 bin TL’yi kendi cebinden ödedi. Bu ilaca devam etmesi gereken H.G., maddi olarak ilacı karşılayacak gücünün olmaması nedeniyle önce SGK’ye başvurdu. Olumsuz yanıt alması üzerine ise avukatı Tuğba Mazharoğlu aracılığıyla Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi’ne başvurdu.

Avukatı, dilekçesinde “Kişinin maddi ve manevi bütünlüğünün sağlanması için yaşamının ve sağlığının sırf maddi imkânsızlıklar sebebiyle riske atılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Ankara 16. İş Mahkemesi, H.G’nin kullanması gereken ilacın bedelsiz olarak SGK tarafından karşılanmasına yönelik ihtiyati tedbir kararı verdi.