Dünya

Kanada, Lübnan'daki vatandaşlarından "derhal evlerine dönmelerini" istedi

Kanada Dışişleri Bakanı, seyahat etmek isteyen vatandaşları da uyardı

İsrail saldırılarında 500'e yakın kişi hayatını kaybetmişti.

24 Eylül 2024 11:02

T24 Dış Haberler

Kanada, Lübnan'daki vatandaşlarına "derhal evinize dönün" çağrısında bulundu.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, X sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Joly, Lübnan'a seyahat için giden veya ülkeye yerleşmiş Kanada vatandaşlarına "derhal evinize dönün" çağrısı yaptı.

Bölgedeki durumun istikrarsız olduğunu ve gerginliğin her an artabileceğini kaydeden Joly, Lübnan'a seyahat etmek isteyen Kanada vatandaşlarına, "Şimdi uygun zaman değil" dedi.

Joly, hem Lübnanlı hem de İsrailli meslektaşlarıyla temas halinde olduğunu ve bir "felaketin" önüne geçmek için İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimin acilen düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

TIKLAYIN | Hizbullah, Güney Cephesi komutanı Ali Karaki'nin İsrail saldırısında öldüğünü yalanladı

TIKLAYIN | İsrail Lübnan'a saldırdı, Hizbullah füzeyle karşılık verdi: Lübnan'da saldırılarda 492 kişi öldü, bin 645 yaralı var

TIKLAYIN | Lübnan'da Hizbullah militanlarının çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatıldı; 8 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 800 kişi yaralandı

İsrail’in Lübnan'a dünden itibaren düzenlediği saldırılarda 492 kişi öldü

İsrail ordusu, dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 35’i çocuk, 58’i kadın 492 kişinin öldüğünü, 1645 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor.

Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.