Koronavirüs

Kanada'da 11 Mart Covid-19’dan ölenler için anma günü ilân edildi; bayraklar yarıya indirildi

11 Mart 2021 22:20

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının bir yılı doldurmasının ardından 11 Mart, Kanada’da Covid-19’dan hayatını kaybeden Kanadalıları anmak için Başbakan Justin Trudeau tarafından Ulusal Gözlem Günü ilân edildi.

Başbakan Trudeau ve pek çok parti lideri konuya ilişkin Avam Kamarası’nda açıklamalarda bulundu. Kanada'nın siyasi liderleri, Covid-19’dan ölenleri anarak, pandemi boyunca sağlık sektörü çalışanları başta olmak üzere pek çok sektörde ön planda olan çalışanlara övgüde bulundu.

Başbakan Trudeau ise konuşmasında, 2020’nin zor ve yürek burkan bir yıl olduğunu ama birlikte yüzleşebildikleri bir yıl olduğunu belirterek, "Bu virüse karşı kaybettiğimiz her bir Kanadalı hatırlanacak. Bir hemşiresinin vardiyası, Kanadalı bir işçinin yaptığı maske unutulmayacak. Birlikte, bugün, yarın ve her zaman daha güçlüyüz" dedi.

Başbakan Trudeau ayrıca, Kanadalıların virüsün yayılmasını önlemek için birbirinden ayrı kalarak yaptıkları fedakarlıklardan ve salgını sona erdirmek için ulusal çabaya gösterilen dayanışmaya değindi.

Bayraklar yarıya indirildi

Kanada’da günün anlam ve önemini vurgulamak için bayraklar bir günlüğüne yarıya çekildi ve ilerleyen saatlerde ülke çapında anma törenleri düzenlenmesi bekleniyor.

Dünya genelinde toplam vaka sayısı 118 milyon 908 bin 424’e, toplam can kaybı 2 milyon 636 bin 186’ya ulaştı. Kanada’da ise toplam vaka sayısı 898 bin 569’ai toplam can kaybı 22 bin 360’a yükseldi. (İHA)