Kültür-Sanat

Kağıt toplayıcısı Adem'in hikâyesi “Peripeteia”, İtalya yolcusu

05 Ekim 2023 21:00

Uluslararası ödüllü yönetmen Merve Gezen’in son kısa filmi “Peripeteia”, 74. Montecatini Uluslararası Kısa Film Festivali’nde en iyi kısa film ödülünü almak için yarışacak.

Prömiyerini Cenevre’de yaptıktan sonra sırasıyla İsveç, Paris ve Türkiye’de gösterilen Peripeteia, 16-22 Ekim tarihleri arasında dünyanın en eski kısa film festivallerinden biri olarak kabul edilen Montecatini Uluslararası Film Festivali’nde seyirci ile buluşacak.

Başrollerinde Adem Çeliktop, Baran Karadeli, Cafer Varlı, Tuğba Şardan ve Fehmi Ağdük yer aldığı Peripeteia, kağıt ve plastik toplayarak ailesine yardım eden 9 yaşındaki Adem’in bir gününü anlatıyor. 

Yönetmen Merve Gezen,  yüzyıllık bir sinema tarihine sahip olan İtalya’nın Montecatini Terme şehrinde yapılan festival için, “1926 yılından beri faaliyet gösteren ve Federico Fellini, Marcello Mastroianni, Nino Manfredi, Alberto Sordi, Enrico Vanzina, Giancarlo Giannini, Alessandro Gassmann, Paolo Virzì gibi İtalyan sinemasının dünyaca ünlü yönetmenlerini ağırlamış bir festivalde filmimle yer almak çok heyecan verici” dedi.