Politika

Kaftancıoğlu, MHP‘nin başlattığı “Komşum nasılsın?” çalışmasını değerlendirdi: Taklitler asıllarını yaşatır

22 Kasım 2022 15:28

T24 Haber Merkezi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, MHP‘nin başlattığı “Komşum nasılsın?” çalışmasıyla ilgili, “manidar” yorumunu yaptı; “Taklitler asıllarını yaşatır” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 80 Günde Devr-i Alem kapsamında Eyüp ilçe teşkilatının kapı kapı ev ziyaretini takip eden T24’e MHP‘nin başlattığı “Komşum nasılsın?” çalışmasını değerlendirdi. Kaftancıoğlu, “İktidar ve küçük ortağının seçimlere birkaç ay kala akıllarına gelmiş olması manidar. Hiç akıllarına gelmemesinden iyidir” diye konuştu. 

İstanbul’da başlattıkları “80 Günde Devr-i Alem” kampanyasının ardından yaklaşık bir ay sonra AKP’nin “Yüz Yüze 100 Gün" programı başlattığını ifade eden Kaftancıoğlu, “Partilerin vatandaşla buluşmada bizimle yarışmalarını kıymetli buluyorum. AKP’nin başlattığı çalışmayı bir rakip olarak analiz ettiğimizde; biz örgüt olarak bütün kapıları çalıyoruz” şeklinde konuştu.  

AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın başlattığı  "Yüz Yüze 100 Gün" programında seçilmişlerin bir araya geldiğini vatandaşlarla buluşulmadığını söyleyen Kaftancıoğlu, iktidarın “küçük ortağı” dediği MHP’nin başlattığı kampanya ile ilgili de “Yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum,  vatandaşın yüzüne bakabilecek yüzleri var mı?  Gitsinler şu ana kadar yaptıklarını bir anlatsınlar bakalım vatandaş onları nasıl karşılayacak. Taklitler asıllarını yaşatır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaftancıoğlu, “CHP böyle bir çalışma yapmasaydı sizce sahaya çıkarlar mıydı?” sorusana şu yatını verdi: “Sahaya çıkacak yüzleri yok, bence cesaretleri de yok. Muhalefet tüm Türkiye’de sahada olduğunu için çıkmak zorunda kaldılar. Çalışmanın şekli değil, kullandığımız kavramların da taklit edilmesi bizi mutlu ediyor.”

“Vatandaşın gündeminde terörle mücadele var mı?” soruna Kaftancıoğlu, “Vatandaşın gündeminde yaşadığı ve kendisini etkileyen bütün sorunlar var. O sorunlar ne; ekonomik sorunlar, bu ülkenin kutuplaşma sorunu, eğitim sorunu, elbette terör de. Çünkü vatandaş, hangi siyasi görüşte olursa olsun bu topraklarda terör istemiyor.

Şimdi vatandaşlarla bunu sohbet edeceklere sormak lazım; ana ortak 20 yıldır, küçük ortak uzun süredir bu ülkeyi yönetenler bence muhalefet gibi davranmayı ya da kendilerine muhalefet etmeyi bırakıp asıl sorunları çözmeleri gerekiyor. Kimi konularda sorunların kaynağı oldukları gibi bir de utanmadan vatandaşa bunu anlatacağız diyorlar.  Muhalefet iktidara gelmek için anlatır. İktidar neyi anlatacak? Söyleyebilecekleri tek şey: Bunların tamamı bizim sorumluğumuzdur, bize 20 yıl daha verin desinler bakalım vatandaş ne diyecek.” yanıtını verdi. 

“Sahada MHP’yi görüyor musunuz” soruna da Kaftancıoğlu, “Sahada MHP’yi hiç görmedim. Bir kez bir milletvekilini Esenyurt’ta bir açılışta kabadayılık yaparken gördüm. Kişisel olarak hiç ama hiç görmedim”

MHP’nin hamlesiyle ilgili Kaftancıoğlu, “korku hali” yorumunu yaptı.

Kaftancıoğlu, MHP’lilerle partinin üst yöneticilerinin söylemleri arasında uçurum bulunduğunu söyledi.