Sağlık

Kadro sorunu asistan hekimleri mağdur ediyor

31 Temmuz 2024 07:44

İzmir Şehir Hastanesi'nde nitelikli eğitim kadrolarının olması nedeniyle bu hastanede görev almak isteyen asistan hekimlerin bir kısmının talepleri kabul edilmedi. İzmir'deki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hekimler, geçici görevlendirme ile Şehir Hastanesi'ne aktarıldıktan sonra, geride kalan asistanların eğitimlerinde aksaklıklar baş gösterdi.

Kriter belirsizliği

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan bir açıklamaya göre, asistanlardan kadro tercihlerini belirten dilekçe istendi. Çok sayıda asistan hekim, eğitim sürekliliklerini sağlamak amacıyla İzmir Şehir Hastanesi'ni tercih etse de, sadece bazılarının talebi kabul edildi. Kabul edilmeyen hekimler, değerlendirme sürecinde hangi kriterlere göre seçim yapıldığının açıklanmadığını dile getirdi.

Mağduriyet ve tepkiler

BirGün'ün aktardığına göre, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, "Bozyaka ve Tepecik'te kalan arkadaşlarımız için yeterli eğitim imkanı bulunmuyor. Kabul edilmeyenler neye göre seçiliyor, kriterler neler, bilmiyoruz. Bu belirsizlik yüzünden mağdur olan hekimlerimiz eğitimleri konusunda ciddi endişe taşıyor," dedi. Yüksel, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne durumu ilettiklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden bir asistan hekim ise yaşanan süreci, "İzmir Şehir Hastanesi'ne geçmek isteyen birçok arkadaşımız kabul edilmedi. Eğitimlerimiz kesintiye uğradı, bazılarımız eski hastanelerimizde kalmayı tercih etti. Kabul edilenlerin seçim kriterleri ise açıklanmadı," şeklinde aktardı.