Bilim / Teknoloji

Kadın ana karakter; Vice City; PC oyuncularını üzen haber: GTA 6 hakkında tüm bildiklerimiz

06 Aralık 2023 10:47

T24 Dış Haberler

Rockstar'ın bu hafta ilk fragmanını yayımladığı Grand Theft Auto 6, belki de tüm zamanların en merakla beklenen oyunu. Serinin hayranları, fragmanı her detayına kadar analiz edip tartışıyor; gün geçtikçe Rockstar'ın daha fazla bilgi paylaşması bekleniyor. Ancak konsollarımızı açıp Vice City'ye dönmek için 2025'i beklememiz gerekecek.

İşte GTA 6 ile ilgili tüm bildiklerimiz...

Ana karakterlerden biri kadın olacak

Basında yer alan bilgilerde GTA 6'nın ana karakterlerinin 'Bonnie ve Clyde'ı andıran bir çift olacağı söyleniyordu. Görünüşe göre GTA'nın ilk kez bir kadın oynanabilir karakteri olacak. Fragman daha çok kadın karakter üzerine odaklansa da, sevgilisinin de oynanabilir olacağı belirtiliyor. 

Oyun Vice City'de geçecek

Nostaljiye hazırlanın, söylentiler doğruymuş. GTA 6'da Miami'den esinlenilen Vice City'ye döneceğiz. GTA: Vice City'deki şehrin nasıl modernleştiğini inceleyebileceğiz. Ayrıca oyunda çevre kasabalar, bölgeler ve banliyöler de olması bekleniyor. 

Rockstar oyunu çıktıktan sonra da geliştirmeyi planlıyor

Bloomberg'in haberine göre yapımcı Rockstar, oyun çıktıktan sonra da oyuna yeni şehirler ve görevler eklemeyi planlıyor. 

Komedinin tonu geçen oyunlardan farklı olacak

Bloomberg, Rockstar'ın yeni oyununda ayrımcılığa maruz kalan gruplar hakkında şaka yapmaktan kaçınacağını ifade etti. Geçmiş oyunlar, marjinilize edilen gruplarla alay etmekle suçlanmıştı. 

Oyun ne zaman çıkacak?

Fragmanla birlikte GTA 6'nın ne zaman çıkacağına dair ilk kez bir resmi bildirim aldık. Oyunun 2025'te çıkacağı belirtildi ancak tam bir tarih verilmedi. Birçok oyun gazetecisi, GTA 6'nın 2024'te oyunseverlerle bulaşacağını düşünüyordu. 

GTA 6'nın çalışmalarına 2014'te başlandığına inanılıyor. Rockstar, 2022'nin Şubat'ında oyunda "aktif geliştirme sürecinin devam ettiğini" söylemişti. 

GTA 6 hangi platformlarda olacak?

GTA, oyunun ilk olarak Xbox Series X / S ve PlayStation 5'e çıkacağını duyurdu. Yani 2025 tarihi, konsol oyuncularına yönelik. 

Oyunun PC'ye çıkıp çıkmayacağı ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. Rockstar, genelde oyunlarını önce konsollara, sonra bilgisayara çıkarıyor.