Spor

Jose Mourinho: Galibiyet güzel ama daha fazla gol atmalıydık

27 Ekim 2024 21:26

T24 Spor

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Fenerbahçe ve Bodrum FK ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe maçı En-Nesyri ve Dzeko'nun golleriyle 2-0 kazandı.

Maçın ardından Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho mücadeleyi değerlendirdi. 

Jose Mourinho açıklamasında; "Galibiyeti hak ettik. 4-5-6 gol olmalıydı, 2'de kalmamalıydık. Puanlar için mutluyum ama daha fazla gol atmalıydık. Günün sonunda 2 golle maçı bitirdik. Attığımız goller ürettiğimiz pozisyonlardan değildi. Oyun kurmada bütün takım iyi oynadı, o şekilde gol atmayı tercih ederdik. Şu izlenimi edindim bazı oyuncular oyunun böyle akmasından mutlu gibiydi ama önemli olan 3 puandı." dedi. 

Forvet tercihleri

Fenerbahçe teknik direktörü sözlerinin devamında; "Maçtan maça forvet tercihi değişir. Bugün 2 forvetle başladık. Tek santrforla oynadığımız maçlarda kenardan bir forvet oyuna soktuğumuz da diğeri oyuna giremiyor. Cenk  süre aldığı için mutluyum. Sıkı çalışıyor." açıklamasında bulundu. 

Trabzonspor ile önümüzdeki hafta oynanacak müsabakaya değinen Portekizli çalıştırıcı, şöyle konuştu:

"Ben Fenerbahçeyim. Fenerbahçe için Trabzonspor maçı ne anlama geliyorsa, benim de kendimi bu anlamda adapte etmem gerekiyor. Ben daha önce Roma'yla orada oynamıştım. Şimdi Fenerbahçe'yle gideceğiz ve farklı olduğunu biliyorum. Biz oraya 3 puan için gidiyoruz. Geçen yıl ne olduğunu, neler yaşandığını düşünmüyorum. Bir futbol maçı var ve o maçı kazanmaya gidiyoruz. Umarım maçı tıpkı bugünkü gibi işini iyi yapan bir hakem yönetir, son oynadığımız deplasman maçındaki gibi bir hakem olmaz."

"Bu kadar çok pozisyon üretip değerlendirememek üzücü"

Sipay Bodrum FK karşısında rotasyonlu bir kadroyla çıkmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Jose Mourinho, herkesin oynamak istediğini ve antrenmanlardaki performanslarla bunu hak ettiğini söyledi.

Kadroda olmayan Samet Akaydin, Yusuf Akçiçek ve Ertuğrul Çetin'in de oynamayı hak ettiğinin altını çizen Mourinho, şunları kaydetti:

"Bugün bazı değişiklikler yaptım ama bu bir hediye değildi. Manchester United maçından sonra oyunculardaki yükü de analiz ettik. Tadic ve Szymanski'nin inanılmaz bir yükü vardı. O yüzden daha taze ayakları sahaya sürmek istedim. Bugün kazanmayı hak eden taraftık ama sonuç daha farklı olabilirdi. 3 puan için memnunum ama bu kadar çok pozisyon üretip değerlendirememek üzücü. Bir golü ribaunttan attık. İrfan Can Kahveci'nin volesi güzeldi, bir de Osayi-Samuel'in pozisyonu vardı ilk yarıda ama bencillik yaptı orada. Maçı ilk yarıda bitirebilirdik ama bitiremedik."

"Bugün çok fazla pas hatası yaptık"

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maçta her sonucun kendileri için iyi olacağını dile getiren Jose Mourinho, maç içindeki pas tercihleriyle ilgili olarak da "Bugün çok fazla pas hatası yaptığımızı düşünmüyorum. Bence bitirici pozisyonlardaki üçüncü bölgede pas hatasını çok yapıyoruz. Ben ve ekibim oynadığımız her maçı analiz ediyoruz. Zaten ilk antrenman gününde de oyuncularımızla analizimizi gerçekleştiriyoruz. Tabii ki bir de yorgunluk var. Sadece fiziksel yorgunluktan bahsetmiyorum. Yarın oynayacak rakiplerde muhakkak daha az hata olacaktır. Birisi 3, diğeri 4 gün dinlendi. Hem perşembe hem de pazar günü oynamak kolay değil. Kaldı ki bizim oynadığımız özel bir maçtı, diğer rakipler gibi kolay bir maç değildi." açıklamasını yaptı.

Manchester United maçı değerlendirmesi

"Herkes oynamak istiyor, antrenmanlarda gösterdikleri performansla bunu hak ediyorlar. Son maça göre değişiklikler yaptım, bu bir armağan değildi. Bodrumspor'u analiz ettik ve Manchester United maçı sonrası yorgunluk vardı. Szymanski ve Tadic'te inanılmaz bir yük vardı. İsmail, İrfan oynadı ve işlerini iyi yaptılar. Fenerbahçe kazanmayı hak etti, sonuç farklı olmalıydı. Bu kadar pozisyon üretip kaçırdığımız için hayal kırıklığı yaşadım. Bütün ürettiğimiz güzel pozisyonları golle bitiremedik. İsmail bir pozisyonda bencillik yaptı, maçları öldürme becerisi bizde eksik. Maçı ilk yarıda bitirebilirdik."

"İsterseniz Whatsapp ve Instagram yoluyla gönderebiliriz"

"Her maçı analiz ediyoruz. Neleri iyi, neleri kötü yaptığımızı konuşuyoruz. Eğer isterseniz Whatsapp ve Instagram yoluyla size yaptığımız şeyleri gönderebiliriz."

"Galatasaray-Beşiktaş derbisi açıklaması"

"Stadyuma gitmeyeceğim. Yarınki maçta çıkacak her sonuç bizim için iyi olacak çünkü biz maçımızı kazandık."

"Beşiktaş ve Galatasaray daha fazla dinlendi"

Yorgunluk diye bir şey var, sadece fiziksel yorgunluk değil! Sinir sisteminde hissettiğiniz yorgunluk, daha düşük reaksiyon vermenize neden oluyor. Beşiktaş ve Galatasaray daha fazla dinlendi, onları tebrik ederim. perşembe özel maç oynadık, başka rakiplerinki gibi kolay bir maç değildi."

"Avrupa'da da kaliteli ve daha az kaliteli hakemler var"

"Bu hakeme bağlı... Türkiye'de de bazı hakemler iyi ve kaliteli. Avrupa'da da kaliteli ve daha az kaliteli hakemler var. Bu kıyası yapmak istemiyorum. Burada başka maçın hakemlerini de konuşarak vakit harcamak istemiyorum. Dün görmüş olduğum bir şey var ama konuşmak istemiyorum. Mehmet Türkmen iyi bir hakem."

TIKLAYIN - Spor yazarları, Fenerbahçe-Man. United maçını yorumladı: Hangi takımı çalıştırdığının farkına vardı

TIKLAYIN - Spor yazarları, Beşiktaş'ın Lyon galibiyetini yorumladı: Ersin’i ıslıklayanlar utandı mı!

TIKLAYIN - Okan Buruk, sistem kararını verdi; derbiye çift forvet ve 3'lü savunmayla mı çıkacak?

TIKLAYIN - Jose Mourinho'dan basına tepki: Bugün çok iyi olmamızdan Türk basını mutlu değildir

TIKLAYIN - UEFA Avrupa Ligi'nde 3. hafta maçları tamamlandı: İşte gecenin sonuçları ve puan durumu