Kültür-Sanat

Joker'in devam filmine dair en güçlü sinyal: Yönetmen Phillips, Joaquin Phoenix'in senaryoyu okuduğu anları paylaştı

08 Haziran 2022 10:35

T24 Dış Haberler

Suçun Palyaço Prensi, beyaz perdeye geri dönmeye hazırlanıyor. İlk filmin yönetmeni Todd Phillips, ikonik karakterin hikayesinin devam filminin senaryosunun kapağını ve Joker rolüyle Oscar Ödülü'ne layık görülen Joaquin Phoenix'in senaryoyu okuduğu anların fotoğrafını paylaştı. 

Yeni filmin isminin 'Joker: Folie À Deux'  olması planlanıyor. İsmin henüz kesinleşmediği konuşuluyor.

Folie À Deux, yani 'paylaşılmış psikotik bozukluk', bir kimsenin sanrılarının, başka bir ya da daha fazla kişiye aktarılmasıyla görülen psikopatolojik durum anlamına geliyor. Bu nedenle birçok medya kuruluşu, yeni filmde Harley Quinn karakterinin bulunabileceği yorumunda bulundu. DC'nin sinematik evreninde Harley'yi Margot Robbie, Joker'in ise Jared Leto oynuyor. Ancak Joker filminin bu evrenin dışında yer aldığını biliyoruz. Yine başka bir evrende geçen The Batman filminde ise Joker'i Barry Keoghan canlandırıyor. 

Phillips, senaryonun kapağını ve Phoenix'in senaryoyu okuduğu anları Instagram hesabından paylaştı. Joker filminde Arthur Fleck karakterinin Joker'e dönüşümünün hikayesi anlatılmıştı.

Geçen mayıs ayında Phillips'in Joker'in devam filmi üzerinde çalışmaya başladığı hakkında haberler basında yer almıştı. Bu haber birçok kişiyi şaşırtmıştı; çünkü Joker ekibinde yer alan kimseye bir devam filmi çekilebileceğine dair sinyal verilmemişti.