Politika

Jeremy Corbyn ile bir araya gelen Erkan Baş: Ayrı ülkelerde yaşasak da aynı düşmana karşı mücadele ediyoruz

Corbyn’in Londra’daki seçim ofisinde gerçekleşen görüşmede iki tarafın farklı ülkelerde verdiği ortak mücadeleye değinildi, Dünya ve Avrupa siyasetine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu

Erkan Baş (solda) ve Jeremy Corbyn

18 Haziran 2024 00:46

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Londra’daki ziyaretleri kapsamında Britanya sosyalist hareketinin önemli isimlerinden Jeremy Corbyn ile görüştü. Görüşme, Britanya’da 4 Temmuz’da yapılacak genel seçimde Londra Islington North Bölgesi’nden bağımsız aday olan Corbyn’in seçim ofisinde yapıldı.

TİP’in üyeleri ve dostlarının yanı sıra Corbyn seçim kampanyası çalışanlarının katıldığı görüşmede, iki taraf arasında sosyalizm ve sınıf temelinde ortaklaşan mücadeleler ön plana çıkarıldı. Baş, Corbyn’in onyıllardır Türkiye ve dünyadaki hak arayışlarına verdiği desteği hatırlatırken, “Ayrı ülkelerde yaşasak da aynı düşmana karşı mücadele ediyoruz” ifadesini kullandı.

Fotoğraf: TİP Basın

TİP’ten Corbyn’in mahalle çalışmalarına destek

4 Temmuz’da Birleşik Krallık’ta yapılacak genel seçimde bir kez daha aday olacağını açıklayan Corbyn, 1983’ten bu yana parlamentoda temsil ettiği Islington North bölgesindeki çalışmalarını bu kez bağımsız aday olarak yürütüyor. Baş ile gerçekleştirdiği görüşmede bölgedeki Türk ve Kürt toplumlarıyla yakından çalıştığını belirten Corbyn, Türkiye İşçi Partisi üyelerini seçim çalışmalarına katılmaya davet etti.
Yapılan görüşmenin ardından Corbyn kampanyasının seçim çalışmalarına katılarak Islington North bölgesindeki seçmenleri ziyaret eden Baş, Corbyn için destek istedi.