Kültür-Sanat

James Cameron: Marvel, Avatar'ın yanına bile yaklaşamaz

Cameron, daha önce de Marvel ve DC karakterlerine yönelik eleştirilerini dile getirmişti

09 Aralık 2022 18:13

Kanadalı yönetmen James Cameron, 'Avatar: Suyun Yolu' (Avatar: The Way of the Water) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Filmdeki görsel efektlerin hayranları büyüleyeceğinden emin olduğunu dile getiren Cameron, Marvel'ın hareket yakalama ve duygusal yüzler yaratma söz konusu olduğunda "yanlarına bile yaklaşamadığını” söyledi. 
 
ComicBook.com'a konuşan Cameron'a, 2009'da ilk Avatar'ın gösterime girmesinden bu yana süper kahraman filmlerinde yaşanan patlamanın görsel efektler (VFX) açısından çıtayı yükseltip yükseltmediği soruldu.
 
Independent'in aktardığına göre; Cameron, "Açıkçası, büyük çizgi roman filmleri sektörün hacmini artırıyor. Teknikteki yükselen dalga herkesi bir araya getiriyor. Size daha kaliteli sanatçılar, daha fazla araç, eklenti ve kod kullanmanızı sağlıyor. Dışarıda kod yazan daha yetenekli insanlar var" dedi. 
 
Cameron, sözlerine şöyle devam etti: 

"WETA Digital'deki (Peter Jackson'ın ortak kurucularından olduğu Yeni Zelandalı efekt şirketi) ekibimiz sürekli olarak yeni işe alımlar yapıyor ve bunlar bu havuzdan çıkıyor, dolayısıyla her şeyi geliştiriyor. Yani, şu anki adıyla 'WETA FX' en iyisi. Değil mi? Industrial Light & Magic (Marvel'ın kullandığı George Lucas'ın efekt şirketi) harika işler çıkarıyor ama konu bizim yaptığımız türden duygusal yüz işlerine gelince... Thanos mu? Hadi ama. Bu kadar da olmaz. Siz, Avatar: Suyun Yolu'nu izlediniz. Yanına bile yaklaşamaz. WETA'nın yaptığı buydu"

Daha önce de Marvel ve DC film karakterlerini beğenmemesinden söz eden Cameron, The New York Times'a, "Bu büyük, muhteşem Marvel ve DC filmlerine baktığımda, karakterlerin kaç yaşında olduğu önemli değil, hepsi üniversitedeymiş gibi davranıyor. İlişkileri var ama aslında yok. Çocukları var diye asla emekliye ayrılmıyorlar. Kök salmamızı sağlayan ve bize güç, sevgi ve bir amaç veren şeyler? Bu karakterler bunları yaşamıyor ve bence film yapmanın yolu bu değil" demişti.

'Avatar: Suyun Yolu', bu hafta Londra galasında filmin ön gösterimine tanıklık etme fırsatı bulan gazetecilerden övgü dolu eleştiriler aldı.

Film, 16 Aralık'ta üç boyutlu olarak sinemalarda gösterime girecek.