Kültür-Sanat

J.K Rowling'in yeni romanında "transfobik" olmakla suçlanan bir kadın öldürülüyor

Rowling, “transfobik” suçlamalarının ardından ölüm tehditleri almış, İskoçya’daki ev adresi internette paylaşılmıştı

31 Ağustos 2022 13:57

T24 Dış Haberler

Trans kadınlarla ilgili sözleri daha önce tartışma yaratan ve “transfobik” olarak suçlanan Harry Potter serisi yazarı J.K Rowling’in yeni gerilim romanı, transfobiyle suçlandıktan sonra öldürülen bir kadına yer veriyor. 

The Independent’ta yer alan habere göre, J.K Rowling’in Robert Galbraith takma adıyla yazdığı yeni gerilim romanları serisinin son kitabı The Ink Black Heart’ta Edie Ledwell isimli bir karikatürist, bir eseriyle ırkçı ve transfobik olmakla suçlandıktan sonra sosyal medyada tepki çekiyor. Romanda, Ledwell karakterinin evi sosyal medyada paylaşılıyor ve kadın ölüm ve tecavüz tehditleri alıyor. Kadının daha sonra bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıkıyor.

"Kitabı kendi yaşadıklarımdan önce yazdım"

Virgin Radio’da Graham Norton’a kitapla ilgili açıklamalarda bulunan Rowling, “Öncelikle geçen yıl yaşanan bazı durumlardan sonra bu kitabın bunları anlatmadığını belirtmeliyim. Kitabın sosyal medyada bana bazı şeyler olmadan önce yazmıştım. Hatta eşime ‘Sanırım herkes bu kitabı benim yaşadıklarıma yanıtım olarak görecek’ demiştim ama öyle değil” dedi.

J.K Rowling, 2020 yılında bir makalede “regl olan bireyler” ifadesine tepki göstermesiyle tepki çekmişti. Rowling, transfobik olmakla suçlanmış, kendisi bu suçlamaları reddetmişti. 

Rowling, “transfobik” suçlamalarının ardından ölüm tehditleri almış, İskoçya’daki ev adresi internette paylaşılmıştı.