Kültür-Sanat

İzmirli genç sanatçı Beyoğlu'nda "İyileşme" adlı sergisini açtı

17 Haziran 2023 13:59

Haber: Yakup ÖNAL

İzmir Karşıyakalı genç seramik sanatçısı Ela Esin, ilk kişisel sergisi "Yıkım"ın ardından ikinci sergisi "İyileşme"yi İstanbul Beyoğlu’nda, İstanbul Concept Galeri'de açtı.

Canlı renkleri insan ruhuna çok iyi geldiği için çok sevdiğini ifade eden Esin, iyileşmenin rengini yeşil gördüğü için eserlerinde çoğunlukla yeşili tercih ettiğini belirtti.

Esin, "İnsanların yıkımdan sonra bir iyileşme süreci oluyor, herkesin iyileşme süreci farklı olsa da, yaraları onaracak bir süreç var. Çevremi gözlemeyi, arkadaşlarımı, kedimi, köpeğimi, sohbet ortamlarımızı, insanların birbirlerine sarılmalarını sevginin bir işareti iyileştirmesi olarak görürüm.
Eserlerimde çanak formunu kullanırım, plaka ve sucuk tekniğini kullandım. Katmanlı formlarda sarılmanın birlik olma bir arada olma iyileşme sürecini anlatmak istedim" dedi. 

İzmirli sanatçı ilk sergisinde 6 Şubat'ta gerçekleşen depremin yıkımıyla gerçekleşen acıyı, ikinci sergisinde soru sorup yalnız bırakanlardan olmayıp çözümün bir parçası olarak iyileşmeyi öneriyor.

14 Haziran’da İstanbul Consept Studio’da açılan sergi, 1 Temmuz'a kadar devam edecek.

Ela Esin kimdir?

1987 yılında Sinop / Ayancık’ta doğmuştur. Sanat hayatına 2009 Dumlupınar Üniversitesi’nde başlayan sanatçı, 2014 yılında Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nü tamamladı.
Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik ve Cam Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans aşamasındadır. Çalışmalarına İzmir Karşıyaka’daki stüdyosunda devam ediyor.