Eğitim

İzmir Sasalı'da deprem riski altındaki okulların yıkımı gecikiyor; yüzlerce öğrenci Çiğli Fen Lisesi'nde geçici eğitim görüyor

Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yeni okul binasının yapımı için Cumhurbaşkanlığı'ndan Kasım ayında onay beklendiği ifade edildi

25 Eylül 2024 08:10

T24 Haber Merkezi

İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Sasalı'da, deprem riski nedeniyle boşaltılan ilkokul, ortaokul ve anaokulu binaları yıkım kararı alınmasına rağmen 1.5 yıldır herhangi bir yeniden yapılandırma adımı atılmadı. Bu durum, öğrencilerin 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren Çiğli Fen Lisesi'nde geçici olarak eğitim görmelerine neden oldu. Değişen okul saatleri ve yoğunlaşan ders programları, veliler ve öğrenciler arasında endişe ve memnuniyetsizlik yarattı.

Eğitim koşulları için acil çözüm çağrısı

Cumhuriyet'ten Ece İçmez'in aktardığına göre, Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Zeliha Danyeli, öğrencilerin ilkokulda saat 20.00, ortaokulda ise neredeyse 21.00'de derslerini bitirmek zorunda kaldıklarını belirtti. Bu durumun özellikle kış aylarında çocukların karanlıkta eve dönmesine neden olduğunu ve sağlıklı bir eğitim ortamından uzaklaştırdığını ifade etti. Danyeli, okulun yıkım kararının alınmasına rağmen yeni okul binası için gerekli adımların atılmamasını eleştirerek, eğitim koşullarının iyileştirilmesi için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Yeni okul binası için bekleyiş sürüyor

Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yeni okul binasının yapımı için Cumhurbaşkanlığı'ndan Kasım ayında onay beklendiği ifade edildi. Ancak sürecin ne kadar süreceği konusunda hâlâ belirsizlikler sürüyor.

Öğrencilerin eğitim hayatı olumsuz etkileniyor

Çiğli Fen Lisesi öğrencileri, okul binasını paylaşmanın getirdiği zorluklardan dolayı eğitim süreçlerinin aksadığını dile getirirken, ders saatlerinin kaydırılması ve yoğunluk nedeniyle öğrenciler, sosyal aktivitelerine ve ders dışı etkinliklere yeterince zaman ayıramadıklarını ifade ettiler. Veliler ise çocuklarının eğitim kalitesinin düştüğünü ve bu durumun sınav hazırlıklarına olumsuz yansıdığını belirterek, yetkililerden bir an önce kalıcı bir çözüm talep ediyor.


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?