Kültür-Sanat

İzmir Enternasyonal Fuarı 92 yaşında

01 Eylül 2023 22:30

92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın resmi açılış töreni Kültürpark’ta yapıldı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gençlerin öncülüğünde yaşamı iyileştireceğiz ve biliyorum ki bu değişimin sahnesi tarih boyunca yeniliklerin kaynağı olan İzmir olacak” dedi.

Bu yıl 92. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı(İEF), Kültürpark’ta başladı. Fuar, "Gençlik" teması ile 1-10 Eylül tarihleri arasında Kültürpark’ta yapılacak. Fuar, Türkiye’de ilk kez Uluslararası Tekstil Bienali’ne de ev sahipliği yapacak. On gün boyunca 26 konser, tiyatro ve film gösterimleri olacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışı töreni öncesinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortej, Cumhuriyet Meydanı’nda başlayarak, Kültürpark Lozan Kapısı’nda son buldu.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi:

“İnsanlık bir olduğu müddetçe, altından kalkamayacağımız hiç bir umutsuz durum yoktur. İşte bu nedenle 92’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nı, umudu daha da büyütmek için gençlere ithaf ettik. İzmir’in belediye başkanı seçildiğim ilk günden bu yana, gençlerin sadece geleceğin değil, bugünün de esas aktörleri olduğunu söylüyorum. Çünkü yaşadıklarımız bize şunu çok açık gösteriyor. Bir bütün olarak, toplumsal yaşamın her evresinde yenilenmek zorundayız. İşte bunu başarma gücüne sahip olanlar gençlerdir. Onların önündeki tüm engelleri kaldırarak ekonomiden ekolojiye, eğitimden sağlığa, adaletten demokrasiye kadar yenileneceğiz. Bunu mutlaka başaracağız. Evet, gençlerin öncülüğünde yaşamı iyileştireceğiz ve biliyorum ki bu değişimin sahnesi tarih boyunca yeniliklerin kaynağı olan İzmir olacak. Bu şehrin caddelerinden sokaklarına, meydanlarından kırlarına kadar her bir köşesine gençlerin nefesi, ruhu ve coşkusu işlesin istiyoruz.”