Eğitim

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde uzmanlık alanı dışı 6 farklı birime sürülen öğretim görevlisinin işine son verildi

22 Mart 2023 15:23

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde üniversitenin 6 farklı birimine sürülen Eğitim-Sen üyesi Doç. Dr. Çağdaş Cengiz'in üniversite ile ilişiği kesildi. Açtığı tazminat davasını kazanan ve iş akdine son verilmesini de mahkemeye taşımaya hazırlanan Doç. Dr. Cengiz, “En fazla iki ay sonra o makamları terk etmiş ve arkalarında da bir enkaz bırakmış olacaklar. Hukuka aykırı işlerin hesabını adliyelerde verecekler” dedi.

Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’in haberine göre, eski AKP milletvekili, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar,2018 yılından bu yana Avrupa Birliği bilim dalından Doç. Dr. Çağdaş Cengiz’i çok sayıda uzmanlık alanın dışındaki görevlendirmeler ile adeta sürgüne yolladı. Doç. Dr. Cengiz açtığı tazminat davasını kazanmasına rağmen hukuksuz bir şekilde akademik birimine gönderilmedi. 

Hakkında soru önergesi verilerek Meclis gündemine gelen Cengiz’in iş akdi de Prof. Dr. Hotar’ın imzasıyla feshedildi. DEÜ yönetimi gerekçe olarak da “Birimlerden gönderilen 'hizmetine ihtiyaç yoktur yazıları', dilekçeleri ve üniversiteye açtığı davalar”ı gösterdi.