Çevre

İzmir'de üç gündür devam eden orman yangını kontrol altına alındı

Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesindeki yangına ilişkin açıklama yaptı

20 Ağustos 2019 09:08

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki ormanlık alanda pazar günü başlayan yangın kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Pakdemirli, "2 gün 5 saat sonra Karabağlar Tırazlı'da çıkan yangınımızı kontrol altına almayı başardık, soğutma söndürme çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

TIKLAYIN - İzmir'de 53 saatlik orman yangını | Bakan Pakdemirli: THK'nın 6 uçağından 3'ünün motor yuvalarında motor yok

Yaklaşık 500 hektarlık alanda etkili olan yangını kontrol altına alabilmek için gece boyu çalışan ekiplere havanın aydınlanmasıyla birlikte helikopterler de destek vermeye başlamıştı. Yangınla Mücadele Şube Müdürü Kamil Tolgay Dursun, 19 helikopter, 237 arazöz, 19 dozer ve yaklaşık bin personelle yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı.

Son bir ayda Ege ve Akdeniz bölgesinde orman yangınlarının artması dikkatleri çekiyor. Bodrum Mumcular'da son bir ayda birbirine yakın bölgede 10'un üzerinde yangın çıktı. Bölge halkı bu nedenle yangınların sabotaj olma ihtimalini değerlendiriyor. Buradaki yangın dün öğle saatlerinde kontrol altına alınırken, yangınların çıkış nedenleri araştırılıyor.