Kültür-Sanat

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 'Çağdaş Arjantin Sineması' gösterimleri

' Çağdaş Arjantin Sineması' temasıyla gösterilecek filmler 'Dokuz Kraliçe', 'Dünyanın Sonundaki Su', 'Akasyalar', 'Son Elvis' ve 'Kara Kar'

03 Kasım 2019 16:03

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yeniden Sinematek' gösterimleri, 'Çağdaş Arjantin Sineması' temasıyla 5-29 Kasım tarihleri arasında İzmirli sanatseverlerle buluşuyor. Arjantin Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen gösterimlerde Arjantin sinemasının önemli filmleri Seferihisar ve Aliağa'da İzmirli izleyicilere sunulacak. Gösterimlerin ücretsiz olarak gerçekleştirileceği bildirildi. 

Bir suç hikâyesi

Fabin Bielinsky'nin 2000 yapımı 'Dokuz Kraliçe' filmi anlaşılması güç bir suç hikâyesini konu alıyor. Kısa sürede Arjantin sinemasının klasikleri arasındaki yerini alan 'Dokuz Kraliçe', 2004 yılında 'Suçlu' adıyla Hollywood’a, aynı zamanda üç kez de Hint sinemasına uyarlandı.

Film, 5 Kasım Salı saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi'nde ve 6 Kasım Çarşamba günü ise saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu'nda sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Romantizm ve gizem bir arada

Guadalupe Docampo, Diana Lamas, Facundo Arana, Graciela Stefani, Mario Alarcon ve Antonio Ugo gibi oyuncuların yer aldığı, 'Dünyanın Sonundaki Su' (El Agua Del Fin Del Muno) adlı film gizem, romantizm ve dram türlerini içinde barındırıyor.

2011 Arjantin yapımlı filmin yönetmen koltuğunda ise Paula Siero oturuyor. Birlikte yaşayan iki kız kardeş Laura ve Adriana’nın birlikte çıktıkları tatilde başlarından geçenleri konu alan film, 8 Kasım Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon'da gösterime girecek.

2011 Cannes ödüllü film

Pablo Giorgelli'nin yönettiği 2011 yapımı 'Akasyalar' (Las Acacias), yönetmene Cannes Film Festivali'nde en iyi yeni yönetmene verilen 'Caméra d’Or' (Altın Kamera) ödüllünü kazandırdı.

Bir kamyon şoförünün, bir kadın ve 8 aylık bir bebekle yolculuğunu anlatıldığı filmin senaryosunu Pablo Giorgelli ve Salvador Roselli üstlenirken, başrolleri ise Germn de Silva, Hebe Duarte ve Nayra Calle Mamani gibi oyuncular paylaşıyor.

Film, 15 Kasım Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon'da sanatseverlerle buluşacak.

Elvis taklitçisi Gutierrez'in hikâyesini ele alıyor

2012 yılında izleyiciyle buluşan 'Son Elvis' (El Ultimo Elvis), 'Birdman' filminin senaristi Armando Bo'nun ilk yönetmenlik deneyimi olma özelliğini taşıyor. 

John McInerny, Griselda Siciliani ve Margarita Lopez’in oyuncu olarak yer aldığı film, Buenos Airesli Elvis taklitçisi Carlos Gutierrez’i konu alıyor. Baba kızın yakınlaşmasıyla başlayan film, daha sonra derinleşip ömrünü düşünü gerçekleştirmeye adayan bir adamın karakter incelemesine dönüşüyor.

Film, 22 Kasım Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon'da, 19 Kasım Salı saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi'nde ve 20 Kasım Çarşamba saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu'nda sinemaseverlerle bir araya gelecek.

29 Kasım Cuma günü Kültürpark'ta

Martin Hodora'nın 2017 yapımı 'Kara Kar' (Nieve Negra) filmi ergenlik döneminde bir av sırasında erkek kardeşini öldürmekle suçlanan Salvador’un hikayesini konu alıyor. Oyuncu kadrosunda Leonardo Sbaraglia, Laia Costa ve Ricardo Darn'ın yer aldığı film 29 Kasım Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon'da İzmirlilerle buluşacak. (İHA)