Politika

İyi Partili Paçacı'dan "ittifak" açıklaması: Şu an iş birliği yapacak konu yok

01 Haziran 2023 15:45

İyi Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, ittifaklarla ilgili yaptığı açıklamada, muhalefet partileri arasında iş birliği yapacak bir konu olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinin ardından İyi Parti cephesinden Millet İttifakı'nın devam etmeyeceğine dair mesajlar gelmeye devam ediyor.

İyi Partili Paçacı, Meclis'te kaydını yaptırdı. Paçacı, İyi Parti'nin Millet İttifakı içindeki geleceğine soruyu yanıtladı.

Paçacı, ittifakın bir iş birliği olduğunu belirterek, "Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler" dedi.

Adına "ittifak" ve "iş birliği" denebileceğini belirten Paçacı, "Şu an itibarıyla gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değildir" ifadesini kullandı.

Paçacı, şunları kaydetti:

"Ama önümüzdeki dönemlerde buna ihtiyaç duyulursa, yerel seçimler olur, ondan öncesinde bazı yasalarda olur, herhangi bir kıstas koymadan muhalefet partileri kendi içlerinde değerlendirme yaparlar. Şu anda herhangi bir işbirliğini gerektirecek konu yok; ancak olduğunda göreceğiz. Yerel seçimlere 10 ay var, 10 ay çok uzun bir süre." (DHA)

TIKLAYIN - İyi Parti'den Millet İttifakı açıklaması: Seçim bittiği zaman ittifak da ortadan kalkar