Politika

İyi Partili Kavuncu: İmamoğlu, elbette istenmeyen bir rakip olabilir

12 Kasım 2022 15:13

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, YSK'ya hakaret suçlamasıyla yargılanan ve hakkında siyasi yasak ile hapis cezası istenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için, "Elbette istenmeyen bir rakip olabilir" dedi. 

Gazeteci Nevşin Mengü’nün kanalına konuk olan İyi Partili Buğra Kavuncu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da iyi bir performans sergilediğini kaydederken, Ankara ve İstanbul’daki seçimler kıyaslandığında İmamoğlu’nun iktidar tarafından ‘istenmeyen rakip’ olarak öne çıktığını ifade etti.

Kavuncu, "İstanbul gibi çok önemli bir kentte belediye başkanlığı yarışı oldu. Kampanya açısından çok yüksek bir performansı var sayın İmamoğlu’nun. Yarıştığı kişi AKP için de çok güçlü bir isimdi ki cumhurbaşkanı da devreye girdi. Ankara’daki belediye seçimleriyle bunu kıyasladığınızda İstanbul’daki çok daha yoğun. İmamoğlu, performansıyla elbette istenmeyen bir rakip olabilir" diye konuştu. 

Kavuncu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a aday olması durumunda destek çıkacağını söylediğine dair iddiaları da doğrulamazken, "Bunda bize aleni şekilde yansıyan bir şey yok. Ben de basından öğrendim" dedi.