Politika

İYİ Partili isimlerden Akşener'e tepki: 22 yıllık rezaletin ne sorumlusu ne de ortağı oluruz

07 Haziran 2024 21:47

T24  Haber Merkezi

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yakınlığı ile bilinen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak'ın açıklamalarının ardından, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ile İYİ Parti Yönetim Kurulu üyesi ve STK İlişkileri Başkanı Alper Akdoğan art arda paylaşımlarda bulundu.

Kavuncu, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda "Kim ne yaparsa yapsın, kim ne söylerse söylesin tek adam rejimine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" ifadelerini kullanırken, Akdoğan da "22 yıllık rezaletin ne sorumlusu ne de ortağı oluruz" diye yazdı. İki isim de paylaşımlarında Parti genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'na desteklerini vurguladı.

TIKLAYIN - Akşener'e yakın isimden "cumhurbaşkanı yardımcılığı" açıklaması: Teklif olursa değerlendirilir

İYİ Parti Milletvekili Akburak, bugün SZC TV'ye yaptığı açıklamada, Akşener'e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi gelmesi halinde Akşener'in bu teklifi değerlendirilebileceğini söyledi. Akdoğan ve Kavuncu da Akburak'ın açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Akşener'e tepki gösterdi. 

Akdoğan, "22 yıllık rezaletin ne sorumlusu ne de ortağı oluruz. İYİ Parti kimsenin ne stepnesi ne de kaldıracı olacaktır. Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun öncülüğünde, ilk günkü gibi, yalnızca milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kavuncu da "Kim ne yaparsa yapsın, kim ne söylerse söylesin tek adam rejimine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun kararlılığıyla, tek kişi kalsak da bu mücadele sürecek" diye yazdı.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - İYİ Parti liderinin tavrı, Akşener’in yol haritası ve soruşturmaların gölgesindeki AKP-MHP ortaklığı

TIKLAYIN - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: İsteyen istediğiyle görüşsün, İYİ Parti tek adamlığa hizmet etmeyecek