Yaşam

İstanbul Sarıyer'de yıkılacak okulla ilgili açıklama: Arsalarımız sadece yine okul yapımı amacıyla kullanılacak

"Okullar mevcut alanlarındaki mevcut arsalarında bugünün şartlarına uygun bir şekilde yapılıyor"

29 Ağustos 2019 19:08

İstanbul Valiliği İstanbul Birimi Direktör Yardımcısı Yalçın Kaya ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, riskli bulunması nedeniyle tahliye edilen okulla ilgili olarak, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde basın açıklaması yaptı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sarıyer'de riskli bulunması nedeniyle tahliye edilen Tuncay Artun İMKB Doğanevler İlkokulu ile ilgili olarak, "Bu binalar yıkıldıktan sonra alınan destek ve fonlarla birlikte valiliğimizin alacağı önlemler ile yeni, daha modern binalar yapılacak. Ve bu yıkılan okullarımızın yerine arsalarımız sadece yine okul yapımı amacıyla kullanılacak" dedi.

TIKLAYIN - Sarıyer’de bir okul deprem riski nedeniyle kapatıldı, veliler tepki gösterdi

İstanbul Valiliği İstanbul Birimi Direktör Yardımcısı Yalçın Kaya ise 1999 depremi sonrası İstanbul'da riskin azaltılmasına yönelik projelerin başlatıldığını dile getirdi.

Kaya, "Bir kısmını güçlendiriyoruz, bir kısmı için de bugün konuşacağımız bazı binalarımız için yıkılıp yeniden yapılmasının daha uygun olduğu kararını alıyoruz. Ve bu okullarımızın tamamı mevcut alanlarında yapılıyor. Mevcut alanlarındaki mevcut arsalarında bugünün şartlarına uygun bir şekilde yapılıyor" dedi.

Sarıyer'de 1995 yılında inşa edilen ve 24 yıldır eğitim ve öğretimin sürdüğü Tuncay Artun İMKB Doğanevler İlkokulu için alınan yıkım kararının ardından okul önünde toplanan öğrenci velileri duruma tepki göstermişti.