Yaşam

İstanbul Havalimanı’na yolcu taşıyan HAVAİST, 2 ayda hatlarının yüzde 25’ini kapattı

05 Haziran 2019 12:13

T24

İstanbul Havalimanı’na yolcu taşıyan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Otobüs AŞ’ye bağlı HAVAİST, faaliyete başladığı 6 Nisan’da 20 olan hat sayısını 15’e düşürdü. Aradan geçen 2 aydan kısa sürede hatların yüzde 25’i kapatıldı.

HAVAİST, kurumun açıklamasına göre 6 Nisan’dan itibaren İstanbul genelinde 20 ayrı hat ve 65 durakta 150 otobüsle hizmet vermeye başlamıştı. Atatürk Havalimanı’nın aksine toplu taşıma olanakları kısıtlı olan İstanbul Havalimanı’ndaki ‘ana taşıyıcı’ rolünde olan şirket, 1 Haziran itibariyle yaz tarifesine geçti. HAVAİST’in internet sitesinden paylaşılan hat tarifesinde, 20 olan sayının 15’e düştüğü görüldü. Kapatılanlar arasında Mecidiyeköy, Mahmutbey, Kemerburgaz, Arnavutköy ve Başakşehir hatları var.

TIKLAYIN - Uzun ve eğimli taksi yolları, yanan tekerlekler, uçağa çarpan kuşlar; pilotlar İstanbul Havalimanı'nı anlatıyor

AirportHaber'in haberine göre, günde 2 bine yakın sefer düzenleyen HAVAİST, bu kararı bazı hatlarda yeterli doluluk sağlanamaması ve edilen zarar nedeniyle aldı.

HAVAİST seferleri (6 Nisan)

HAVAİST seferleri (1 Haziran)