Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler eylemde

İşçiler, İmamoğlu'na "Bizi kucaklanacak kişiler olarak görmüyor musunuz?" diye seslendi

30 Ağustos 2019 12:55

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki işlerinden çıkarılan işçiler, İBB binası önünde eylem yapıyor. İşlerine geri alınmak için talepte bulunan çalışanlar, belediye binasının karşısındaki Saraçhane Parkı'na çadır kurdu.

Dün akşam basın açıklaması yapan eski İSPARK çalışanı Mehmet Çoşkun, grup adına söz alarak "Dün akşam itibariyle bir kısa SMS ile sözleşmemizin bittiği bizlere tebliğ edildi. Bizler de bugün, bütün emekçi arkadaşlarımızla sadece İSPARK değil, Beltur, Metro A.Ş., İstanbul Güvenlik, İSTAÇ burada birçok işten atılan kişiler var. Burada sabah 9'da bir direnişe geçtik. Haklı olan ekmek davamızın, ekmek paramızın derdine ve peşine düştük. Sadece elimizden alınan ekmek paramızı, işlerimizin bizlere geri verilene kadar, geri verildiği tebliğ edilene kadar burayı terk etmeyeceğiz" dedi. 

Yaşanan seçim sürecini hatırlatarak bir kısa mesajla işten çıkarılmalarına tepki gösteren Çoşkun, ifadesinde, "Yine seçimlerden önce Ekrem İmamoğlu bir konuşmasında 'Ben 16 milyon İstanbul'u kucaklayacağız' dedi. Bizler buradayız bizi kucaklamanızı bekliyoruz. Yoksa bizi kucaklayacak kişiler olarak görmüyor musunuz?" sözlerine yer verdi. 

İşten çıkarılan çalışanlarına ilişkin İmamoğlu'nun danışmanından açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, bugün sosyal medya hesabı üzerinden İBB'de işten çıkarılan işçilere ilişkin olarak açıklamada bulundu. Bazı medya kuruluşlarında yanlış bilgilerin paylaşıldığını belirten Ongun, işten çıkarılanların sayısını 1244 olarak açıkladı. Ongun bu kişilerin belediye seçimlerinden hemen önce işe alındığına dikkati çekti.

TIKLAYIN - İmamoğlu'nun danışmanından "İBB'de 5 bin kişinin işten çıkarıldığı" iddialarına yalanlama geldi

Yeni Şafak bugün, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde büyük kıyım... 5 bin kişiyi işten çıkardı" manşetiyle çıktı. Söz konusu haberde, "Seçim meydanlarında, 'Tüm emekçi kardeşlerime sesleniyorum: Hiç kimsenin işine ve emeğine dokunmayacağız' diye söz veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, işçi ve emek düşmanı çıktı. 27 Haziran’da görevi devralan CHP’li İmamoğlu’nun ekmeğiyle oynadığı işçi sayısı 5 bine dayandı" denilmişti.