Gündem

İmamoğlu'nun danışmanından "İBB'de 5 bin kişinin işten çıkarıldığı" iddialarına yalanlama geldi

"Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesildi"

30 Ağustos 2019 12:22

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan belediyede yaşanan işten çıkarımlarla ilgili açıklamada bulundu. Bazı medya kuruluşlarında yanıltıcı bilgiler yer aldığını ifade eden Ongun, "Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesildi" dedi. Ongun, belediye ile ilişiği kesilenlerin 31 Mart ile 23 Haziran seçimleri arasında veya bu seçimlerden hemen önce işe alındığını belirtti.

Yeni Şafak bugün, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde büyük kıyım... 5 bin kişiyi işten çıkardı" manşetiyle çıktı. Söz konusu haberde, "Seçim meydanlarında, 'Tüm emekçi kardeşlerime sesleniyorum: Hiç kimsenin işine ve emeğine dokunmayacağız' diye söz veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, işçi ve emek düşmanı çıktı. 27 Haziran’da görevi devralan CHP’li İmamoğlu’nun ekmeğiyle oynadığı işçi sayısı 5 bine dayandı" ifadeleri yer aldı.

Söz konusu iddialara İmamoğlu'nun danışmanından yalanlama geldi

İmamoğlu'nun danışmanı söz konusu iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi. İşten çıkarılanların sayısının 1244 olduğunu açıklayan Ongun, bu kişilerin belediye seçimlerinden hemen önce işe alındığına dikkati çekti. Ongun, "2500 civarı yapılan toplam alımdan, Şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" sözlerini kaydetti.

Ongun'un paylaşımı şöyle: