Yaşam

İstanbul Barosu’nda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eğitimi

Programda temel kavramlar, cinsiyet geçiş sürecinin hukuki boyutu, örgütlenme özgürlüğü ve ifade özgürlüğü kapsamında LGBTİ+ davaları gibi başlıklar yer alıyor

29 Nisan 2019 23:21

İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık Konulu Davalara Yönelik Sertifika Programı” düzenliyor.

SPoD işbirliği ile hazırlanan program 10-11 Mayıs’ta İstanbul Barosu Kültür Merkezi’nde yapılacak. Avukatlara açık programın sonunda Merkez sertifika verecek.

Kaos GL'de yer alan habere göre, iki günlük programda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık içerikli davalarda avukatların başvuru tarihinden başlayarak alması gereken tedbirler, hukuki yardım ve savunma teknikleri konuşulacak. Programda temel kavramlar, cinsiyet geçiş sürecinin hukuki boyutu, örgütlenme özgürlüğü ve ifade özgürlüğü kapsamında LGBTİ+ davaları gibi başlıklar yer alıyor.

Sertifika programında SPoD Hukuki Danışmanı Av. Hatice Demir, Kaos GL Yönetim Kurulu Başkanı Av. Yasemin Öz, SPoD’tan sosyal hizmet uzmanı Doğukan Karahan, İstanbul Barosu’ndan avukatlar Rozerin Seda Kip, Sinem Hun, Türker Vatansever, Mülteci Hakları Merkezi’nden Nur Banu Özkut ve Bilge Akyıldız ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Yrd. Döç. Dr. İdil Işıl Gül eğitmen olarak yer alıyor.

İlk gün programı

Program 10 Mayıs saat 9’da kayıt ve ardından Doğukan Karahan ile temel kavramlar oturumuyla başlayacak. Saat 11’de Av. Rozerin Seda Kip ve Av. Sinem Hun, cinsiyet geçiş sürecinin hukuki boyutunu anlatacak. Ardından 13.30’da Kaos GL’den Avukat Yasemin Öz, örgütlenme ve ifade özgürlüğü kapsamında LGBTİ+ davalarını aktaracak. İlk günün son oturumunda ise Nur Banu Özkut ve Bilge Akyıldız göç ve iltica hukukunda LGBTİ+ hakları üzerine konuşacak.

İkinci gün programı

Programın ikinci günü saat 10’da Av. Hatice Demir’in özel hayat ve aile hayatının korunması kapsamında LGBTİ+ davaları sunumuyla başlayacak. 11.15’te Av. Türker Vatansever iş hayatında ayrımcılığı; 14’te Yrd. Doç. Dr. İdil Işıl Gül, uluslararası hukuk ve AİHM kararları ışığında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığı anlatacak. Son oturumda ise Av. Hatice Demir saat 15’te vekil müvekkil yaklaşımı, dilekçe yazım teknikleri ve dava örnekleri üzerinden atölye yapacak.